Aquest divendres, 26 de maig, va tenir lloc la primera jornada de vaga de les persones que treballen a la xarxa d’escoles bressol de l’Ajuntament de Castelldefels. Començava així una sèrie de dies de vaga en defensa dels serveis que donen als i les infants d’aquest municipi.

Aquests treballadors i treballadores del que es coneix com La Casa dels Infants reivindiquen una reducció dels ratis per educador/a, atès que es troben a la cua del nivell de l’Estat espanyol  i molt per sota de la mitjana de la UE.

Els docents denuncien també que han de desenvolupar moltes feines fora de l’horari laboral (com la preparació de documentació o la celebració de reunions organitzatives) i la manca de mitjans (com en el cas l’atenció a alumnes amb necessitats especials).

Dins les reclamacions al consistori de Castelldefels, encapçalat per l’alcaldessa socialista Maria Miranda, i governat per PSC, ERC i Junts, també s’inclou l’equiparació de categories professionals i la municipalització dels llocs de treball que ara estan externalitzats  (personal de neteja i de restauració).

El sindicat CCOO ha fet un comunicat “donant total suport a aquestes mobilitzacions” i fent “una crida a la negociació entre la representació legal de les plantilles i la regidora d’Educació de Castelldefels, per millorar aquest important servei que es presta a la ciutadania”.

Font i fotografia: CCOO Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here