El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar aquest dimecres, 24 de maig,  a la Generalitat que pagui “immediatament” , ja i d’una sola vegada, els 24 milions d’euros que deu als ajuntaments per la gestió de les llars d’infants entre el 2012 i el 2015, els anys de les retallades aplicades pel govern de CIU, d’Artur Mas, Irene Rigau  i Andreu Mas-Colell ( tots tres a la fotografia). El tribunal ja va donar la raó als ajuntaments fa sis anys.

El TSJC requereix al Departament d’Educació, ara dirigit per ERC, que aboni 1.3000 euros per infant als 22 de municipis que van demandar la Generalitat per haver deixat de rebre aportacions econòmiques durant els cursos  2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015.

Davant la sentència del 2017 la Generalitat va demanar dividir el pagament per tal de poder-lo abonar en 10 anys. Com a reacció a aquesta situació diversos ajuntaments, entre els que hi ha municipis de la comarca, com el Prat de Llobregat, Viladecans, Sant Boi, Olesa de Montserrat o Sant Esteve Sesrovires, van presentar recurs davant el TSJC per tal que s’executi la sentencia i s’abonin els 24 milions. Ara el TSJC ha donat la raó als ajuntaments. A la Generalitat li toca pagar ara allò que hagués hagut de pagar fa anys.

Fotografia: O. Campuzano / Nació Digital

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here