La victòria contundent del PSC als municipis del Baix Llobregat ha tingut una translació directa al Consell Comarcal. I els bons resultats a tota la circumscripció de Barcelona l’han fet millorar posicions a la Diputació.

El Consell Comarcal

Al Consell Comarcal el PSC ha obtingut 17 consellers (un més que el 2019), ERC en té 7 perdent-ne dos en relació a fa quatre anys, En Comú Podem n’ha aconseguit 5, els mateixos que el 2019, i Junts 4 (igual que fa quatre anys). El PP passa d’un a 4 i Vox entra amb dos. Ciutadans que en tenia 4, desapareix i la CUP continua sense representació al Consell Comarcal.

La Diputació de Barcelona

A la Diputació de Barcelona (a la fotografia), on fins ara el PSC ha governat amb Junts, els socialistes obtenen 19 diputats provincials (16 al 2019), ERC baixa dels 16 del 2019 als 11 actuals, Junts puja de 7 a 10, En Comú Podem manté els 5 que tenia, el PP passa de 2 a 4, Tots x Terrassa conserva el seu únic diputat i Vox entra amb un. Ciutadans que en tenia 4 desapareix i la CUP queda lluny d’obtenir representació a la Diputació de Barcelona. En aquesta institució el PSC passa a tenir diferents opcions de pacte: mantenir el que va signar amb Junts o governar amb d’altres forces d’esquerres amb les que podria fer majoria. Caldrà  veure també si l’actual presidenta, Núria Marín, repetirà en el càrrec després de perdre la majoria absoluta a l’Hospitalet.

Fotografia: Diba.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here