L’AMB ha presentat la temporada d’estiu d’enguany a les platges metropolitanes, que inclouen les del Baix Llobregat (el Prat, Viladecans, Gavà i Castelldefels).

S’ha incrementat la superfície dunar en 45.100 metres quadrats en 7 anys, o sigui cinc hectàrees més de dunes, equivalents a quasi cinc camps de futbol. Aquesta és una mesura fonamental de protecció del litoral davant els temporals: les dunes actuen com escuts protectors i són un reservori de sorra flexible.

Una de les principals novetats d’aquesta temporada és la instal·lació de 14 pèrgoles d’ajut al bany (a la fotografia). L’AMB hi ha invertit 315.000 euros. Les pèrgoles permeten als usuaris amb discapacitat disposar d’una zona d’ombra i terreny pla, sense inclinacions.

I la sequera obliga a adoptar mesures dràstiques d’estalvi d’aigua, entre les que hi ha el tancament de dutxes i rentapeus. D’atres actuacions impliquen la neteja manual del mobiliari, la renovació de claus de pas intern de totes les dutxes i rentapeus per limitar les pèrdues d’aigua, o el control exhaustiu dels comptadors. L’estalvi d’aigua que implica tenir les dutxes tancades és d’uns 20.000 metres cúbics mensuals.

Alhora, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Govern central ha posat en marxa cinc projectes per combatre la constant regressió estructural del litoral.

Font i fotografia: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here