El primer secretari de la federació socialista del Baix Llobregat, el senador i exalcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, va valorar dimarts en la reunió de l’executiva comarcal del PSC (a la fotografia) els resultats de les eleccions del 28 de maig. Poveda va destacar que el partit ha passat de 199 regidors a 207 i que ha guanyat en 18 localitats de les 30 de la comarca.

Poveda va afirmar: “Ens podem sentir molt orgullosos i orgulloses dels resultats obtinguts”, posant en valor especialment les victòries a Sant Feliu de Llobregat, Olesa de Montserrat, Corbera, Collbató i Santa Coloma de Cervelló. I va afegir que “el Baix Llobregat ha fet un pas molt important per posar Catalunya en marxa amb Salvador Illa de president de la Generalitat”.

Els resultats

El PSC va aconseguir diumenge el 34’35 % de vots al Baix Llobregat, un percentatge similar al del 2019 que va ser del 34’17%. Al Consell Comarcal ha quedat com a primera força amb 17 consellers (un més que el 2019).

Els socialistes han aconseguit reforçar lideratges conservant majories absolutes a Cornellà ( Antonio Balmón), Sant Boi ( Lluïsa Moret), Sant Joan Despí (Belén García) o Esplugues (Pilar Díaz). També ha obtingut majoria absoluta Jesús Naharro a Abrera, si bé aquí el PSC ha perdut un regidor i ha vist aparèixer amb força Alternativa En Comú, amb un 21 % dels vots. Tal com va destacar Poveda, el PSC ha guanyat en municipis on ara no tenia l’alcaldia com Sant Feliu, Olesa, Corbera, Collbató i Sant Coloma: és segur que recuperarà l’alcaldia de la capital de la comarca que va perdre el 2011,mentre que en els altres casos dependrà de la política de pactes.

El PSC ha perdut la majoria absoluta a Viladecans, a Gavà i a Vallirana, on la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, ha baixat 10 punts. En la part negativa destaca el retrocés a Castelldefels, influït pels bons resultats de la candidatura SOM Castelldefels, encapçalada per l’exregidor socialista Nico Cerpa, i, sobretot, la pèrdua de l’alcaldia de Sant Andreu de la Barca, que sempre havia estat en mans del PSC. A Martorell, on ha guanyat de carrer Xavier Fonollosa, de Junts, els resultats han estat dolents i el PSC s’ha vist superat per Movem Martorell.

Font i fotografia: PSC- Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here