En ocasió del Dia Mundial del Medi Ambient, que es celebra aquest dilluns 5 de juny, l’organització Ecologistes en Acció ha fet públics els seus Premis Àtila 2023, per a distingir als qui al llarg d’un any han destacat per la seva contribució a la destrucció del medi ambient de Catalunya.

Enguany, el Premi Àtila ha estat atorgat a l’AMB per haver aprovat inicialment un Pla Director Urbanístic Metropolità que, “sota l’aparença de preocupació ambiental i modernitat, perpetua la inèrcia negativa de l’actual planificació i agreuja els efectes de l’emergència climàtica”. Tal com ha informat elBaix.cat, la ciutadania pot consultar aquesta proposta de PDUM en oficines mòbils que recorreran els municipis afectats, a partir d’aquesta setmana.

El premi Cavall d’Àtila ha estat atorgat a la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues. I l’accèssit al “paper més penós” ha correspost a l’ACA ( Agència Catalana de l’Aigua), empresa pública de la Generalitat, per “la seva incompetència en gestionat l’aigua i la sequera”.

Finalment, un altre accèssit (“Què hi ha d’allò meu?”) ha anat a parar als partits polítics Junts per Catalunya i PSC, per condicionar el seu suport als darrers pressupostos de la Generalitat “a l’ampliació del Prat, la construcció del HardRock a Tarragona i del Quart Cinturó al Vallès, infraestructures que destrueixen el territori i el teixit social”. Un bon motiu de reflexió en el Dia Mundial del Medi Ambient: PSC i Junts han estat les forces polítiques més votades en les eleccions municipals del 28 de maig.

Font: Ecologistes en Acció

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here