Aquest dilluns, 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, és un bon moment per reflexionar sobre l’emergència climàtica i repassar algunes accions, que a més de combatre’n les causes, ajudin a la població a suportar-ne els efectes.

L’AMB reactiva aquest mes de juny la seva Xarxa de Refugis Climàtics ( XMRC) que es va posar en marxa l’estiu del 2021. Des de llavors la Xarxa ha crescut dels 20 refugis inicials als 74 actuals. Aquest 2023 són 19 llocs més que l’any passat.

Els espais verds amb vegetació moderada poden tenir 6’5 graus menys que les zones sense vegetació. La Xarxa inclou dues tipologies de refugis climàtics: els interiors, com biblioteques i centres cívics ( amb una temperatura al voltant dels 27 graus)  i els exteriors, com alguns parcs i espais verds metropolitans (amb 2 o 3 graus menys que la resta de zones). Els refugis romandran actius entre el 15 de juny i el 31 d’agost.

Diversos municipis del Baix Llobregat com Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans o Sant Feliu de Llobregat disposen d’aquests refugis. També en són parcs metropolitans com el parc Nou al Prat, el parc del Pi Gros a Sant Vicenç, el parc de Can Vidalet a Esplugues, o el Parc de Torreblanca (Sant Feliu, Sant Just i Sant Joan Despí).

Font i fotografia: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here