El proper divendres, 9 de juny, es podrà visitar, des de les 9 del matí a les 2 del migdia, a l’Arxiu Municipal de Viladecans, l’exposició “100 anys del Barri de Sales en els documents de l’Arxiu Municipal”. La mostra s’inscriu dins els actes del Dia Internacional dels Arxius. L’Arxiu Municipal esta fent una recollida de fotografies sobre la història del barri.

L’Ajuntament de Viladecans, que prepara diversos actes per la tardor, destaca que “si el barri de Sales fa 100 anys aquest 2023, és gràcies a la seva gent, als veïns i veïnes que hi viuen i el cuiden, als seus establiments i, per descomptat, a les seves entitats, que dia a dia hi aporten molta vitalitat i una important cohesió”.

El 25 d’abril de 1923, un ciutadà de Barcelona, Josep Feliu Gusiñé, va presentar una instància a l’Ajuntament de Viladecans, demanant permís per urbanitzar una gran finca situada al sud de la carretera de Barcelona, coneguda com Perellada del Bisbe, Vinya de la Torre o Vinya del Baró. La primera llicència de construcció  d’un habitatge data del 1924: quatre cases de planta baixa a la cantonada dels carrers de Jaume Balmes i de Catalunya.

El nom de Barri de Sales va néixer l’any 1952, quan el mossèn del poble va demanar que se li donés aquest nom en honor de la Mare de Déu de Sales.

Font i fotografia: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here