La direcció estatal de Ciutadans ha anunciat que el partit que van dirigir Albert Rivera i Inés Arrimadas no es presentarà a les eleccions generals del 23 de juliol. Arrimadas ha explicat que abandona la política (a la fotografia). La patacada rebuda a les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig ha deixat el partit que va fer bandera de la seva oposició a la normalització lingüística del català, a tocar de la desaparició.

Les enquestes ja anunciaven que Ciutadans patiria a les eleccions del 28 de maig a la majoria de municipis del Baix Llobregat. I així ha estat: Ciutadans ha obtingut l’1’91 % dels vots i un únic regidor (a Olesa de Montserrat). L’any 2019 Ciutadans havia tingut el 9’67 % dels vots i 46 regidors i havia estat fonamental per assegurar alcaldies del PSC a municipis com Sant Andreu de la Barca o Sant Vicenç dels Horts. El fet és encara més rellevant si tenim present que fa tan sols sis anys, el 2017, Ciutadans va guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya al Baix Llobregat, amb el 31’65 % dels vots. Tot això ja forma part del passat.

Un altre partit, Valents, liderat per la fins ara regidora de Barcelona, Eva Parera, va recórrer la comarca fitxant regidors i militants de Ciutadans i també del PP, amb la voluntat d’ocupar l’espai que el partit taronja deixaria. Però el fracàs ha estat estrepitós: mentre Parera ha quedat fora de l’Ajuntament de Barcelona, Valents al Baix Llobregat s’ha quedat amb un 1% i no ha aconseguit cap regidor.

Així doncs, tot sembla indicar que els més de 36.000 vots que Ciutadans va aconseguir a la comarca l’any 2019 s’han repartit entre el PSC, el PP i Vox, en percentatges que estudis fets d’aquí un temps hauran de concretar.

Fotografia: J.L. Roca

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here