El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han activat el dispositiu de vigilància activa que estarà en funcionament fins a principis de setembre.

L’operatiu esta integrat per 13 torres de guaita (a la fotografia), un equip de suport mòbil, el cos de guàrdies del Parc i una central de comandament i comunicacions; en total, el dispositiu està format per 36 persones.

El Consorci i l’AMB fan una crida a la ciutadania perquè mantingui una actitud d’extrema prudència davant l’augment de risc d’incendi provocat per la sequera que afecta els boscos. Cal alertar amb rapidesa al telèfon d’emergències 112 en cas de detectar una columna de fum. També cal recordar les prohibicions vigents ( llençar burilles, fer foc, o la utilització de bufadors o aparells similars).

Enguany s’ha actualitzat el protocol d’actuació en situació de risc alt o extrem d’incendi forestal. Malgrat les pluges de maig (entre 40 i 60 mm a Collserola) la conurbació urbana de Barcelona es troba en la fase d’excepcionalitat de sequera.

Font: AMB

Fotografia: Beteve

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here