Les eleccions del 28 de maig a Sant Feliu de Llobregat van deixar molt clara la victòria del PSC, que encapçalat per Lourdes Borrell, va obtenir 8 regidors, a tres de majoria absoluta.

En les seves primeres declaracions, Borrell ja va afirmar de forma taxativa que vetava qualsevol tipus d’acord amb els partits d’esquerres que fins ara havien governat Sant Feliu: ERC i En Comú Podem. Aquesta decisió reduïa els pactes possibles a Junts per Catalunya (Tots Som Sant Feliu), el PP, Veïns i Vox.

Segons ha pogut saber elBaix.cat de fonts diverses, tot i que Borrell havia anunciat que el PSC governaria en solitari, hi ha un pacte de govern a punt de concretar-se: serà amb Junts per Catalunya (2 regidors) i amb la candidatura independent Veïns (1 regidor). Aquests dies ho han de ratificar les assemblees dels partits afectats.

En cercles polítics de la ciutat ha sorprès que Lourdes Borrell, que ha criticat durament al llarg de l’anterior mandat el fet que els Comuns hagessin pactat amb un partit independentista com ERC, deu dies després de les eleccions pacti amb un altre partit independentista però de dretes: Junts per Catalunya, que a Sant Feliu s’anomena també Tots Som Sant Feliu. Borrell explicava al Butlletí  Municipal l’any 2018 la seva oposició a la presència de llaços grocs i criticava una moció d’ERC i Junts en favor dels presos independentistes. Ara serà aliada del que ella anomenava “l’antiga Convergència”.

Tots Som Sant Feliu (Junts per Catalunya)

Tots Som Sant Feliu, que forma part de Junts per Catalunya, és la força política hereva de Convergència i Unió a la ciutat: el seu cap de llista, Jaume Manyoses (a la fotografia), és una veterà militant de CIU que l’any 2020 signava un manifest demanant que Carles Puigdemont fos el líder de Junts per Catalunya; qui tancava la llista de Junts, l’històric Gaspar Morer, va ser el primer regidor convergent l’any 1979 a Sant Feliu. Junts per Catalunya és el partit de Carles Puigdemont, Laura Borràs i Jordi Turull i defensa la via unilateral cap a la independència de Catalunya. Alhora propugna l’aplicació de polítiques clarament dretanes en matèria d’economia, habitatge o medi ambient. Junts pacta ara amb el PSC, a qui anomenava “partit del 155 “, i contra el que es va manifestar durant molts dilluns a la Plaça de la Vila de Sant Feliu.

Veïns

La candidatura independent de Veïns està encapçalada per l’actual regidor Silvestre Gilaberte. L’any 2019, el cap de llista va ser l’ex alcalde socialista Juan Antonio Vázquez, que va obtenir tan sols un regidor, fet que va provocar la seva dimissió i que el número 2, Gilaberte, ocupés el seu lloc a l’Ajuntament. Ara han repetit resultat amb un únic regidor. Silvestre Gilaberte s’ha distingit per defensar posicions properes a Ciutadans pel que fa a la qüestió nacional catalana.

Fotografia: Tots Som Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here