El Consell de Federació del PSC del Baix Llobregat va elaborar la setmana passada la proposta de candidats i candidates per a la llista socialista de Barcelona de les eleccions generals del proper 23 de juliol. El Consell Nacional del PSC va aprovar les candidatures aquest passat diumenge, 11 de juny.

La federació va proposar els noms de Raquel Sánchez, actual Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i exalcaldessa de Gavà, que ocuparà el número 3 de la llista encapçalada per Meritxell Batet i Miquel Iceta, així com els de l’incombustible diputat de Molins de Rei, José Zaragoza (a la fotografia), que serà el número 4, i de la també diputada de Sant Boi, Sònia Guerra. Completen la proposta comarcal Cristina Padrol, de Gavà, primera secretària de la Joventut Socialista del Baix Llobregat, i Raúl Martínez, d’Esplugues de Llobregat i membre també de la JSC.

El primer secretari del PSC de la comarca, el senador Antoni Poveda, va destacar que Sánchez, Zaragoza i Guerra han fet “una magnifica tasca en les responsabilitats que han ocupat”. Malgrat aquesta valoració positiva sembla molt difícil que Raquel Sánchez torni a dirigir el ministeri de Transports després de les crisis que ha patit a RENFE, amb el fiasco dels trens que no passaven pels túnels (que va comportar la dimissió del militant del PSC Isaías Táboas, com a president de RENFE), i de la mala gestió de Rodalies a Catalunya.

Per la seva banda, José Zaragoza, diputat des de fa dotze anys després d’haver estat regidor de Molins de Rei entre el 1983 i el 1991, torna a les llistes. Zaragoza té fama d’incombustible perquè continua essent diputat malgrat haver hagut de dimitir l’any 2013 com a membre de la Comissió Executiva del PSOE per la seva presumpta relació amb el cas Método 3.

Malestar al PSOE per les llistes

El dissabte, 10 de juny, el Comitè Federal del PSOE, amb la participació de diversos dirigents socialistes del Baix Llobregat, va aprovar les llistes de tota Espanya per a les eleccions del 23 de juliol.

Segons ha transcendit, es van produir protestes i destacades absències de dirigents de l’Aragó o Castilla- La Mancha, per la imposició de candidats i candidates afins a Pedro Sánchez (ministres i alts càrrecs del Govern central) en detriment de  les propostes dels territoris.

Font: PSC- Baix Llobregat

Fotografia: La Sexta

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here