Males noticies per a ERC a la comarca. Després de confirmar-se que malgrat haver guanyat a Sant Esteve Sesrovires l’acord entre PSC i ARAses els deixava a l’oposició, un nou pacte, en aquest cas a Collbató, els arrabassa l’alcaldia que fins ara havien tingut en aquest municipi situat al peu de Montserrat.

Divendres, 9 de juny, el PSC i l’agrupació d’electors CollbaTOTS signaven un pacte de govern (a la fotografia) que farà alcaldessa la socialista Gemma Rodríguez. Un comunicat conjunt confirmava que “tal com vàrem anunciar, després de les converses d’aquests últims dies, ambdues formacions hem arribat a un acord sòlid d’entesa per formar govern el pròxim 17 de juny per la gestió dels quatre anys vinents”.

Rodriguez serà alcaldessa els quatre anys i el cap de llista de CollbaTOTS, Pau Calsina serà el primer tinent d’alcalde.

En les eleccions del 28 de maig es va produir un triple empat a 3 regidors entre el PSC (25’65%), ERC-GIC (24’49%) i CollbaTOTS (22’56%). La sorprenent  pèrdua de la meitat de regidors dels republicans (de 6 a 3), que aquest darrer mandat han ostentat amb majoria absoluta l’alcaldia a través de Miquel Solà, deixava un panorama ben obert, que s’ha concretat amb el pacte entre socialistes i CollbaTOTS.

Font i fotografia: PSC i CollbaTOTS

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here