Comunicat del PSC

Tot sembla indicar que a Olesa de Montserrat, malgrat la forta davallada del Bloc-CUP en les eleccions del 28 de maig, ERC podria inclinar-se per un pacte amb el grup que ha ostentat l’alcaldia els darrers anys. De fet, el PSC, partit que va guanyar les eleccions, amb Fernando Vicente (a la fotografia) com a cap de llista, ha emès un comunicat en el que sembla tirar la tovallola:  els socialistes han informat que donen “per trencades les converses amb ERC”. El PSC considera que els republicans tenen decidit un acord amb el Bloc-CUP.  En canvi, ERC desmentia al PSC i afirmava que no hi ha cap acord tancat amb el Bloc-CUP.

La davallada del Bloc-CUP

En les eleccions del 28 de maig, la nova aliança del Bloc i la CUP va patir un retrocés més que destacat: fins llavors la suma de les dues forces era del 40’5 % dels vots i 10 regidors (8 del Bloc i 2 de la CUP). En aquesta ocasió han obtingut el 22’7 % dels vots i tan sols 6 regidors. Han perdut la meitat dels vots passant de 4.291 vots a 2084.  A més, el Bloc ha perdut també la representació que tenia al Consell Comarcal del Baix Llobregat, en el que Jordi Martínez, l’actual cap de llista, formava part de la Junta de Govern gràcies a l’acord de coalició que tenia amb els Comuns; en canvi, ara la CUP no ha obtingut representació al Consell.

Comunicat d’Olesa Oberta

El grup Olesa Oberta- En Comú Podem, que es va presentar per primera vegada en aquestes eleccions del 28 de maig, i va aconseguir entrar a l’Ajuntament amb el 7’2 % dels vots i un regidor (el seu cap de llista, Samuel Rodríguez), ha emès un comunicat pronunciant-se sobre la situació al municipi. Olesa Oberta demana a ERC i PSC que s’entenguin en les negociacions i facin possible un canvi.

Olesa Oberta recorda que “la suma de PSC, ERC i OOECP suposa 4.752 vots, el doble dels que ha obtingut el Bloc-CUP”. El partit afirma que “està disposat a facilitar el canvi de govern i demana que les forces polítiques implicades en fer possible aquest canvi no s’equivoquin en les seves decisions”.

Fonts. PSC, ERC i Olesa Oberta

Fotografia: PSC- Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here