El líder del PP a Castelldefels, Manuel Reyes, ha qualificat els acords entre diferents forces polítiques que li van impedir el 2015 i el 2019 arribar a l’alcaldia com a “pactes de perdedors”. Dins els “perdedors” es trobava el policia municipal Nico Cerpa, candidat del PSC, que en totes dues ocasions va exercir el seu vot al Ple per evitar que Reyes fos alcalde.  Cerpa, ha estat vuit anys governant Castelldefels, com a regidor d’Esports i Gent Gran, dins la disciplina del PSC. A partir d’aquest dissabte, 17 de juny, Cerpa continuarà governant, ara amb el PP, després que ell i els altres dos regidors de SOM Castelldefels votin Manu Reyes com alcalde.

Quan l’alcaldessa socialista Maria Miranda va fer fora del govern i del grup socialista a Nico Cerpa potser no va ser conscient que estava certificant el final del seu mandat. L’exregidor socialista va organitzar un partit local, SOM Castelldefels, que va obtenir el 10’79 % dels vots i 3 regidors el 28 de maig. Units als 12 del PP (42 ’11 % dels vots) donen una majoria absoluta que permet al partit de Nuñez Feijoo afegir Castelldefels a Badalona, com a ciutats importants governades pels populars a Catalunya. El mateix dia, el PP pactava el govern del País Valencià i les Corts valencianes amb l’extrema dreta de Vox.

Aquest dimarts, 13 de juny, Reyes  i Cerpa (a la fotografia) han anunciat que el PP i SOM Castelldefels han arribat a un acord de govern de coalició. L’han argumentat “per l’evident voluntat de transformació i canvi” que els veïns i veïnes de Castelldefels han expressat a les urnes.

El dos partits han destacat que “l’esport, la salut i la gent gran seran àmbits molt presents”  en l’acció municipal, que estarà centrada, com a tot arreu on governa la dreta, en “la contenció del pressupost, la millora de la neteja, l’increment de la seguretat i la rebaixa d’impostos”.

Hi ha qui pensa que quan un polític afirma que no és de dretes ni d’esquerres, és que és de dretes. Nico Cerpa va declarar durant la campanya electoral que el seu partit no era de dretes ni d’esquerres.

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here