Miquel Comino, del PSC, continua essent alcalde de Sant Vicenç dels Horts, després del ple celebrat aquest dissabte 17 de juny. Però algunes coses han canviat: Comino va ser elegit alcalde fa quatre anys amb els vots de Ciutadans. Ara ho ha estat gràcies al pacte signat amb Sant Vicenç En Comú Podem.

De fet, el pacte és conseqüència de la modificació del mapa polític: en relació al 2019, el PSC ha guanyat un regidor passant de 8 a 9. ERC ( Junts x Sant Vicenç) no ha pogut recuperar l’alcaldia que va guanyar Oriol Junqueras i ha repetit resultat: 8 regidories. En Comú Podem ha obtingut dos regidors. Ciutadans ha desaparegut i ha entrat l’extrema dreta de Vox amb dos regidors.

Després que les respectives assemblees ratifiquessin el pacte de govern, Miquel Comino (PSC) i Jordi Gil ( En Comú Podem) (a la fotografia) van signar l’acord que permet al PSC conservar l’alcaldia i a En Comú Podem entrar al govern. En Comú Podem, hereus dels alcaldes Pere Cuyàs i Ricard Pérez, del PSUC i ICV-EUIA, han tornat, doncs, al govern de la ciutat.

En l’acord, ambdues forces polítiques recorden que els partits d’esquerres s’han imposat majoritàriament, “tot i l’increment viscut de corrents reaccionàries liderades per Vox”.

PSC i En Comú Podem aposten per garantir “el progrés equitatiu del municipi ateses les necessitats i demandes de totes les àrees i sectors de la societat.” I han buscat punts d’acord en aspectes on tradicionalment les dues formacions han discrepat.

En Comú Podem tindrà la segona tinença d’alcaldia, i ostentarà la presidència de l’Àrea de Serveis a les persones, i les regidories de Feminismes i LGTBI, Gent gran, Cultura ( exceptuant els temes relacionats amb la Setmana Santa), Salut, Consum, Justicia Global, i Sistemes d’informació. També representarà el municipi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here