Canvi en profunditat a Sant Andreu de la Barca propiciat pels resultats del 28 de maig: el PSC, que feia 44 anys que ostentava l’alcaldia de la ciutat, que en el darrer mandat ha estat en mans de l’alcaldessa Ana Alba, va  baixar de 10 a 6 regidors, i Ciutadans, que amb 3 regidors li va donar l’alcaldia i va compartir i condicionar el govern, ha desaparegut. FEM Sant Andreu, la denominació d’ERC al municipi, va fer el camí invers passant de 6 regidors a 10. El vot d’En Comú Podem va permetre a Marc Giribet (a la fotografia) accedir a l’alcaldia aquest dissabte 17 de juny.

Giribet és el primer alcalde no socialista de la ciutat des de la restauració de la democràcia. El nou alcalde va destacar “l’honor de representar la ciutat que m’estimo des de la més alta responsabilitat que es pot tenir”. I va apostar per “una nova configuració que ha de servir per donar aquest reimpuls a una renovació de les nostres institucions”.

El passat dijous, dos dies abans del Ple d’investidura, transcendia que la fins ara alcaldessa socialista Ana Alba renunciava a l’acta de regidora per a aquesta propera legislatura.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here