Des del 5 de juny i fins el divendres dia 30, es pot visitar a la Biblioteca de Sant Ildefons, a Cornellà de Llobregat l’exposició “Migració i desplaçaments de les persones per causes ambientals”.

Mitjançant les acolorides il·lustracions de Luci Gutiérrez, l’exposició, produïda per l’Associació Entrepobles i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, mostra com el canvi climàtic està afectant la vida de persones, comunitats i pobles, obligant-les, en moltes ocasions, a abandonar les seves llars i llocs d’origen (a la fotografia).

La mostra també denuncia els perills i les amenaces que pateixen les persones que defensen el medi ambient i els drets humans, posant de manifest la necessitat de canviar la legislació internacional perquè actualment no protegeix les persones desplaçades o migrades i no contempla el dret d’asil per causes ambientals.

L’exposició és part del projecte “Protegim el dret a defensar un futur per a totes en un món en emergència climàtica i ecològica” i està emmarcada en els actes de commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades.

Font: Departament de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Cornellà

Fotografia: Coordinadora ONGD

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here