Aquest dimecres, 21 de juny, a les 7 de la tarda, l’Ateneu Santfeliuenc, acollirà la presentació del llibre “ Este es nuestro delito. El moviment obrer a la Siemens de Cornellà de Llobregat (1954-1977)” (a la fotografia).

L’acte, organitzat per la Universitat Social Lliure Autogestionada (USLA), que forma part de l’Ateneu, i per CCOO del Baix Llobregat, comptarà amb la presència de l’autor, Jesús Martínez, veí de Sant Feliu que va ser treballador de l’empresa, i d’Aurora Huerga, dirigent nacional de CCOO.

L’Ajuntament de Sant Feliu i el Departament de Cultura de la Generalitat també participen de la presentació. L’obra ha estat editada per la Fundació Cripriano García de CCOO de Catalunya i l’Avenç de Cornellà.  El pròleg és del secretari general del sindicat al Baix Llobregat, Josep Maria Romero.

“Este es nuestro delito” és un document que recupera el relat de les lluites sindicals de l’antifranquisme i de la creació de les CCOO a una empresa emblemàtica de Cornellà i del Baix Llobregat, la Siemens. El títol del llibre és el d’una pancarta elaborada l’any 1962 per un mecànic de la fàbrica.

L’anàlisi que realitza el llibre de Jesús Martínez també permet una aproximació als orígens de CCOO a la comarca i a les lluites que van tenir lloc a d’altres empreses com Pirelli, Roca o Montesa.

Font i fotografia: CCOO Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here