Problema greu pel nou equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat format per PSC, Junts per Catalunya i Veïns. El divendres passat, el mateix dia que la ministra socialista de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va visitar la ciutat per conèixer de prop l’estat de les obres del soterrament de les vies de RENFE, algú entrava a l’edifici de l’antiga estació, ara tancada, i s’hi instal·lava. La deixadesa d’ADIF, empresa que depèn del Ministeri que dirigeix  Raquel Sánchez, va facilitar l’ocupació ja que ni s’havia tancat correctament el perímetre extern, ni s’havia barrat el pas de forma segura a l’edifici de l’estació, ni hi havia vigilància suficient.

L’ocupació de l’estació va impedir que aquest dilluns, 26 de juny, poguessin continuar les obres de desmuntatge controlat de l’antiga estació (propietat d’ADIF), que havien començat divendres. Segons l’Ajuntament de Sant Feliu, “una incidència a primera hora del matí, la presència d’una persona dins de l’obra en el moment d’iniciar les tasques prèvies de desmuntatge” ha provocat “endarrerir el procés de desmuntatge previst en espera que la persona en qüestió abandoni el recinte d’obres en les properes hores”.

Denúncia d’amenaces i empentes

La persona que ocupa l’estació, Andrea J. Messeguer (a la fotografia), va denunciar el mateix dilluns, a través de les xarxes socials, que treballadors de les empreses que fan les obres, l’havien intentat fer fora de l’edifici “amb empentes, estirant-me els cabells i amenaçant-me amb un ferro”, i que ell es va negar a marxar. “L’ocupa patrimonial” afirma que la seva intenció és paralitzar el procés d’enderroc. L’edifici té 169 anys, si bé les moltes modificacions patides al llarg del temps qüestionen el seu possible valor.

Les posició de govern municipal no és fàcil. El PSC defensa les previsions del Ministeri de Transports i va acusar fa uns mesos al govern anterior, d’ERC i Comuns, de retardar les obres de soterrament per haver fet una consulta tècnica al Ministeri. Ara, l’alcaldessa Lourdes Borrell (PSC) es troba que les obres es paralitzen 10 dies després de la seva presa de possessió, a causa de la deixadesa d’Adif i del Ministeri que dirigeix una companya de partit, que divendres era a Sant Feliu. D’altra banda, Jaume Manyoses, tinent d’alcalde de Junts per Catalunya, s’ha distingit per defensar que l’estació es reconstrueixi en un espai proper a l’actual, opció que va ser descartada per una consulta popular.

Messeguer argumenta que ara viu a l’estació i que hi porta més de 48 hores sense que ni Adif ni l’Ajuntament fessin res, fet que, segons ell, impedeix que el desallotjin. Tot sembla indicar que només l’actuació policial amb ordre judicial el pot fer fora. Adif ja ha presentat la corresponent denúncia. Si més no, l’acció ha posat en evidència la manca de previsió del Ministeri de Transports davant un enderrocament que era fàcil pensar que podia ser polèmic. De moment, l’impacte de la notícia ha estat considerable en mitjans nacionals com TV3 o La Vanguardia.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Fotografia: TV3

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here