El ministre de Sanitat, José Miñones, ha assegurat des d’Esplugues que és “rotundament fals” que membres del PSOE hagin ofert a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont l’indult en cas que torni a l’estat espanyol

“Ahir Puigdemont va perdre la immunitat i fa molt temps que ha perdut la credibilitat”, ha afirmat el ministre en el marc d’una atenció a la premsa des de l’Hospital Sant Joan de Déu, on ha fet una visita aquest dijous. En una entrevista a Rac 1, Puigdemont ha dit que no s’entregarà “mai” tot i les ofertes que li han arribat dels socialistes. I ho ha assegurat l’endemà del revés del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) al seu recurs per l’aixecament de la immunitat de l’Eurocambra.

L’estat espanyol aprovarà aquest estiu el finançament de la xarxa Únicas per tractar els infants amb malalties rares

El govern espanyol preveu aprovar abans de l’agost una partida de 50 milions d’euros per posar en marxa la xarxa Únicas, un projecte per millorar el tractament dels infants amb malalties rares i ultra rares. També ho ha anunciat aquest dijous el ministre de Sanitat.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Hospital Sant Joan de Déu per connectar digitalment un total de 26 hospitals d’arreu de l’estat espanyol per optimitzar els diagnòstics i atenció d’aquests pacients, de manera que es redueixin els desplaçaments lluny de casa. A Catalunya també hi participen els hospitals Vall d’Hebron i Parc Taulí. “Serà un canvi radical a l’hora d’atendre aquests infants”, ha assegurat el director de Sant Joan de Déu, Manel del Castillo.

Font: Agència Catalana de Notícies (ACN)

Imatge: @sanidadgob

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here