La CUP va fer des de Sant Boi, una crida contra l’abstencionisme a les eleccions del 23-J, després dels resultats de les municipals al País Valencià i a les Illes Balears on “no hi ha més votants de dretes” sinó una “esquerra exhausta”

“No té cap sentit la derrota per incompareixença. (…) És un luxe que aquest poble no es pot permetre”, va assegurar l’exdiputat de la formació, David Fernández, que va entrar en campanya aquest dijous en un acte electoral a Sant Boi.

Alhora, la número 2 per Barcelona, Laure Vega, va demanar a les persones de classe treballadora que acudeixin a les urnes. “A Sarrià voten cada dia per decidir si apugen el lloguer, l’electricitat o la benzina i a mi no em dona la gana que la patronal decideixi la meva vida”, va afirmar.

D’altra banda, Vega va criticar les paraules de la candidata socialista per Barcelona Meritxell Batet sobre que “la població general no té problemes per pagar els lloguers”

I també va criticar durament les recents declaracions de la ministra María Jesús Montero “obrint la porta a jubilar-se als 70 anys”. “Dir això és viure desconnectada de la realitat de la gent, a Sant Boi tenim una esperança de vida de 75 anys”, va subratllar.

Tots dos van admetre que el vot no és suficient per aturar l’extrema dreta, que ja “té la pota” a les institucions, però Fernández va demanar als ciutadans que vagin a votar per impedir que “entrin amb el cos sencer”. Malgrat que “els motius per a la frustració i la desesperança són enormes”, l’exdiputat va insistir que el 23-J “cal fer tot el possible” per obturar un govern ultra a l’Estat espanyol.

A més, va augurar que “Catalunya i el País Basc seran les grans decepcions de l’onada ultra” perquè els resultats de PP i de Vox estaran molt per sota de la resta de territoris estatals. “Als de la Gürtel, que els voti Chapapote”, va dir, en referència al càntic de sectors de la dreta han fet servir contra els socialistes pels pactes amb l’independentisme basc.

L’exdiputat de la CUP va afegir que li “emprenya molt” l’ús que s’està fent del vot útil en aquestes eleccions que fa el PSOE sense fer propostes per esmenar els “màxims històrics de desigualtats”. “Amb el conte del llop i res més no n’hi ha prou”, va dir.

“Qui ha fet Pegasus ha sigut el PSOE, qui ha posat infiltrats al moviment juvenil ha sigut el PSOE, hi ha hagut més temps amb presos polítics amb el PSOE que amb el PP”, va remarcar Fernández.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here