Es tracta de la primera medalla aconseguida per Espanya en l’Europeu Sub23

El marxador de Gavà, Paul McGrath, que arribava com a líder europeu i el distintiu de gran favorit a aquest Europeu, ha fet valer tal condició proclamant-se campió d’Europa en una prova on ha realitzat una gran exhibició, de principi a fi.

McGrath va sortir decidit des de l’inici amb la companyia dels italians Cosi i Finochietti, encara que aquest últim, quan ja s’havia despenjat dels altres dos, va haver de passar pel pit lane i des d’aquí retirar-se, deixant sols en la lluita pel títol al gavanenc i a l’altre transalpí, que mediada la prova va prendre uns metres d’avantatge sobre el nostre marxador que no es va descompondre, mantenint-se no gaire lluny del transalpí a escassos metres.

McGrath va decidir donar la destralada final amb un fort canvi de ritme passat el km 15 quan va posar terra pel mig amb el seu rival al qual va anar traient més i més metres per a arribar amb clar avantatge a meta en un temps d’1.21.03 marca personal que l’alça a la cinquena posició del ránking sub23 de tots els temps.

La medalla de McGrath és la 15a de la marxa espanyola en aquesta competició, convertint-se en el sisè campió d’Europa espanyol després dels títols que van aconseguir David Márquez (1999), Juan Manuel Molina (2001), Miguel Ángel López (2009) i Diego García Carrera (2017) i José Manuel Pérez (2021).

L’actuació espanyola la van completar un sensacional Aythany Alfonso, que de menys a més va finalitzar quart amb 1.25:17 MP i Óscar Martínez 11è amb 1.28.47.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here