El cap de llista del PPC a les eleccions espanyoles per Barcelona, Nacho Martín Blanco, ha retret al PSC i al PSOE les “contradiccions” per la llei de la sequera del Govern de la Generalitat. Així s’hi ha referit en una atenció a mitjans a Viladecans, hores després que el govern espanyol demanés al català que reformi la norma per evitar que la portin al Tribunal Constitucional

El PSC, però, va votar a favor d’aquesta llei al Parlament. “Demostra que no tenen un projecte per a Espanya, tenen ‘projectets’ a diferents entitats territorials; hi ha distorsions importants”, ha denunciat.

Martín Blanco ha subratllat que és important “tenir unes mateixes bases per al discurs per a tota Espanya”. En aquesta línia, ha reivindicat que el PP és “fiable i sòlid” perquè “diu el mateix a Barcelona que a Madrid”.

Aplicació del 155

D’altra banda, el cap de llista s’ha referit a les declaracions de l’eurodiputat de Vox Jorge Buxadé, que va demanar el vot per als representants d’extrema dreta al Senat perquè creu que la propera legislatura caldrà aplicar l’article 155 de la Constitució. “No ens podem posar en escenaris tremendistes”, ha criticat Martín Blanco, que ha remarcat que el que cal ara és “treballar perquè Catalunya millori”.

El cap de llista ha dit que espera que “no calgui aplicar el 155”, sinó que el que vol és “que torni l’estabilitat al país” i que hi hagi “tranquil·litat, entesa i estabilitat institucional”. De totes maneres, ha recordat que el PP governava Espanya quan es va aplicar el 155 a Catalunya i ha assegurat que “aplicaran la Constitució sempre que calgui”.

Reactivació de l’independentisme

D’altra banda, Mart Blanco s’ha referit a una entrevista seva a ‘El Periódico’, on en ser preguntat per si un govern del PP podria reactivar l’independentisme el popular respon que “és possible, i fins i tot probable”, i afegeix que espera que el PSOE “no afavoreixi un discurs de crispació contra el govern que porti a un nou cop com el del 2017”.

Martín Blanco ha volgut matisar el discurs i ha garantit que el PP “no farà res per reactivar” el procés, sinó que ho faran “tot per reactivar l’economia i la complicitat entre catalans i espanyols”. A més, ha criticat que el PSOE “sempre aprofita per dir que el PP és una fàbrica d’independentistes” i n’ha criticat la “irresponsabilitat”.

Font: ACN

Imatge: @Nmartinblanco 

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here