Torrent destaca que la planta d’assemblatge de cel·les de bateries “garanteix el futur de Seat a Catalunya”

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha destacat que l’anunci de Seat d’invertir 300 milions d’euros addicionals als previstos al PERTE en una planta d’assemblatge de cel·les de bateries “garanteix el futur de Seat a Catalunya”.

Segons el conseller, l’anunci ha estat possible per “l’estreta col·laboració” entre la multinacional automobilística i el Govern. “És una notícia importantíssima”, ha dit Torrent, destacant que amb aquesta planta Catalunya comptarà amb “la majoria dels elements de valor del vehicle elèctric: assemblatge, recerca i desenvolupament i la plataforma elèctrica a Martorell”. “Durant el segle XX hem estat un referent al sud d’Europa al sector de l’automoció i volem continuar sent-ho el segle XXI”, ha afegit.

Torrent ha dit que Seat és un “soci estratègic” del Govern en la transició ecològica i a nivell industrial. “Volem continuar treballant de la mà de Seat i Cupra, i tot l’ecosistema”, ha remarcat el conseller.

Segons Torrent, la nova planta d’assemblatge de cel·les de bateries “posiciona de manera positiva” Catalunya en la transició energètica.

La fàbrica crearà 400 llocs de feina directes i 100 d’indirectes, segons les previsions de Seat.

El Govern ha aportat un ajut directe de 89 milions d’euros fins al 2026 per al projecte d’electrificació que impulsa el grup Volkswagen, el ‘Future: Fast Forward’.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here