La CUP està immersa en una forta crisi. Després dels mals resultats de les eleccions municipals, les eleccions generals del 23 de juliol han suposat un cop molt fort.

La CUP, després de no aconseguir representació ni a l’Ajuntament de Barcelona, ni a la Diputació de Barcelona, ni a l’AMB, ni al Consell Comarcal del Baix Llobregat ni a la majoria dels municipis de la comarca, ha perdut ara la seva presència al Congrés de Diputats. A les eleccions del 23 de juliol els cupaires van passar de 2 diputats a cap, del 6’35 % dels vots al 2’8%, i de 244.754 vots a només 98.794.

La primera víctima de la desfeta ha estat el molinenc Albert Botran (a la fotografia), que encapçalava la llista per Barcelona. Botran ha decidit abandonar la primera línia política després dels pèssims resultats. La CUP ha anunciat que vol impulsar un “procés de refundació” de l’organització política.

Al Baix Llobregat els resultats han estat particularment dolents. S’ha quedat en l’1 49 % dels vots i ha perdut més de 10.000 dels 16.000 vots aconseguits l’any 2019. Destaca la desfeta a Olesa de Montserrat on el 28 de maig la CUP havia absorbit el Bloc Olesà, que ostentava l’alcaldia des de feia molts anys: en aquest municipi la CUP ha obtingut tan sols el 2’8 % dels vots, tot i que governa la ciutat i al final del mandat ha d’assumir l’alcaldia. A Molins de Rei, municipi d’on és originari Albert Botran i en el que havia estat regidor, la CUP, que ja ni tan sols va presentar llista el 28 de maig, s’ha quedat en el 4’5 % dels vots, perdent la meitat dels suports del 2019.

Fotografia: CUP

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here