ERC va passar en les eleccions del 23 de juliol de primera  a quarta força política, baixant dels 869.934 vots del 2019 a 462.883, repetint la patacada de les eleccions municipals.

ERC ha perdut 6 dels 13 diputats que tenia i 8 dels 11 senadors obtinguts l’any 2019. Aquest mal resultat ha comportat que el candidat de la Federació del Baix Llobregat i l’Hospitalet, el fins ara diputat Joan Capdevila (a la fotografia), hagi quedat fora del Congrés de Diputats, ja que ocupava una plaça, la cinquena per Barcelona, que semblava segura, i ERC només ha obtingut 4 diputats a la circumscripció.

El malestar dins el partit és evident. Segons publicava el periodista Quico Sallés al digital Elmon.cat, alguns militants han criticat el fixatge de Francesc Marc Álvaro, que anava en el número 3 i ha sortit escollit, i afirmen: “No pot ser que tingui acta un tertulià que ens ha posat a parir i que Joan Capdevila, que ha treballat temes molt delicats, com la Solvay de Martorell o els autònoms, no aconsegueixi l’acta; on és la meritocràcia? Ampliem la base però per dalt?”.

El Consell Nacional d’ERC celebrat el passat divendres, 28 de juliol, ha decidit que consultarà a la militància qualsevol possible acord d’investidura després del malestar creat pel pacte al que han arribat els republicans a la Diputació de Barcelona amb el PSC i amb En Comú Podem dos dies després de les eleccions generals.

Fotografia: ERC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here