L’internacional espanyol Ricky Rubio va anunciar aquest dissabte que ha decidit parar la seva activitat professional per cuidar la seva salut mental, a través d’un comunicat publicat per la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB). Molts companys del món del bàsquet han decidit mostrar-li el seu suport a les xarxes socials, com és el cas del jugador baixllobregatí Pau Gasol

“He decidit aturar la meva activitat professional per cuidar la meva salut mental. Vull agrair tot el suport que he rebut de la FEB per entendre la meva decisió. Avui #LaFamilia té més sentit que mai. Gràcies. Demanaria que es respectés la meva privadesa per poder afrontar aquests moments i poder donar més informació quan sigui el moment”, assenyalava Rubio al seu comunicat.

La FEB també va manifestar en el mateix “el seu respecte, admiració i afecte cap a Ricky Rubio” i va assegurar que “La Família estarà al costat del jugador en tot moment”.

El base de Cleveland Cavaliers va ser un dels cinc jugadors descartats pel seleccionador espanyol, Sergio Scariolo, per a l’amistós que la selecció espanyola va disputar davant de Veneçuela a Madrid (87-57), de preparació per al Mundial que es disputarà a les Filipines, Japó i Indonèsia, que es jugarà del 25 d’agost al 2 de setembre.

Rubio, que va tornar a les pistes el gener passat després de més d’un any de baixa per una lesió de lligament creuat del genoll esquerre, el va fer romandre més d’un any de baixa i perdre’s l’Eurbasket del 2022; estava concentrat a Madrid amb la selecció per preparar el Mundial des del 27 de juliol passat.

El tècnic, Sergio Scariolo, i els jugadors de la selecció espanyola de bàsquet van donar suport públicament a les seves xarxes socials a Ricky Rubio, millor jugador del Mundial 2019. “A ‘La Família’, des de sempre, les persones vénen abans dels resultats. Tot el meu afecte i suport a Ricky, i la meva admiració per la seva transparència i a través d’ella la seva capacitat, una vegada més, de liderar amb l’exemple”, va assegurar Scariolo al seu perfil de Twitter.

El seu company Sergio Llull també li va desitjar “molt ànim” a xarxes socials: “Que aquest somriure mai desaparegui. T’estimem”. “Sempre al teu costat germanet”, va afirmar Rudy Fernández. El Comitè Olímpic Espanyol (COE) va transmetre “tot el seu suport” al base dels Cleveland Cavaliers. El Barça de bàsquet, on va militar dues temporades (2009-11), també li va traslladar un missatge d’ànim: “Sempre al teu costat, Ricky”.

A tots aquests missatges de suport s’hi va sumar el baixllobregatí Pau Gasol. El de Sant Boi va piular immediatament després de l’anunci de Ricky: “Sempre al teu equip, Ricky. Estem tots amb tu ❤️”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here