Aquest 12 d’agost el baixllobregatí Pau Gasol va tocar encara més el cel, convertint-se en una llegenda del món del bàsquet, entrant al Saló de la Fama de la NBA, una fita que havien aconseguit només dos espanyols abans que ell, però cap jugador made in Spain

El de Sant Boi, es va unir així als entrenadors Pedro Ferrándiz i Antonio Díaz-Miguel com els únics tres espanyols que tenen el seu número inscrit a The Naismith Basketball Hall of Fame d’Springfield (Massachusetts, EUA), on sembla ser que es va inventar el basket, pels volts del 1890.

“Això és un testament del suport, la guia i la inspiració que molts m’han donat durant el meu viatge pel món del bàsquet”, va dir el català en el seu discurs al Symphony Hall d’Springfield. Acompanyat per la seva família i transmetent en tot moment una profunda emoció, Gasol va ser presentat al Saló de la Fama per un mite de l’esport que ell tant estima, Toni Kukoc.

En Pau va voler recordar totes les persones que l’han ajudat o inspirat al llarg de la seva exitosa carrera. Ja ho diuen que els més grans, son agraïts; doncs l’èxit mai és només d’un mateix:

“Molts han contribuït a que jo estigui aquí avui, però ningú ho ha fet com la meva família” va assenyalar, sobretot agraïnt als seus pares haver-lo introduit al món del bàsquet de petit I donar-li tot el suport portant-lo infatigablement a entrenaments i partits. També va parlar molt carinyosament del seu germà Marc, de qui va destacar l’orgull d’haver compartit selecció i NBA.

Doble campió de la NBA amb els Lakers, un traspàs que va canviar la seva carrera i la seva vida; Gasol va deixar el moment més emotiu del seu discurs per recordar al tristament desaparegut Kobe Bryant, amb qui va formar una parella imparable a la pista:

“Aquí vaig poder conèixer la persona que va elevar el meu joc com ningú altre, que em va ensenyar el que es necessita per guanyar al nivell més alt, que em va mostrar com has de treballar de dur i la mentalitat que has de tenir per ser el millor”, va afirmar. «No estaria aquí sense tu. No hi ha res que desitjaria més que tenir avui amb nosaltres tu i Gigi. Et trobo a faltar i t’estimo” va explicar a un auditori profundament emocionat, en el que destacaba la presència de Vanessa Bryant, la vídua de Kobe.

Gasol també es va recordar de la selecció espanyola (“la família”) i sobretot del també baixllobregatí i gran amic, el jugador de Sant Feliu de Llobregat, Juan Carlos Navarro; del que va dir que era “un jugador especial amb un talent especial”.

Amb 43 anys, el de Sant Boi ha viscut un 2023 inoblidable, ja que la seva entrada al Hall of Fame s’ha produit només cinc mesos després que els Lakers retiressin la samarreta, ja mítica, la del dorsal 16.

Font: Agència EFE

Imatge: @paugasol

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here