El club de bàsquet de la capital baixllobregatina ha emès un escuet comunicat a les seves xarxes socials, rebutjant l’actitud del president la RFEF. Aquest posicionament contrasta amb el silenci per part del Santfeliuenc Futbol Club

A hores d’ara és quasi impossible que algú no conegui el cas Luís Rubiales i que durant la final del mundial femení de futbol, en què la selecció espanyola es va imposar per 1-0 davant la selecció anglesa, el president de la Federació espanyola va fer diversos gestos obscens, per acabar estampant un petó a la boca de la jugadora Jennifer Hermoso, davant les càmeres de televisió.

Amb les imatges fent la volta al món, el posicionament de la jugadora negant el consentiment del “piquito” i el Sr. Rubiales defensant l’indefensable, l’escàndol i el posterior debat eren inevitables i se n’ha estat parlant intensament tota la setmana.

Divendres es va convocar una assemblea extraordinària de la Federació en què tot feia indicar que Rubiales dimitiria. Finalment, però, no ho va fer, tot argumentant que el petó havia estat consentit (desmentint així a la jugadora). Aquest dissabte, però, la Comissió Disciplinària de la FIFA (Federació Internacional de Futbol Associació) va acordar suspendre provisionalment Luís Rubiales “de tota activitat relacionada amb el futbol en l’àmbit nacional i internacional”.

La suspensió, efectiva a partir d’ahir mateix, s’estendrà per un període inicial de 90 dies, mentre dura el procediment disciplinari obert per aquesta comissió. A més, la FIFA ha dictat també dues directives addicionals mitjançant les quals ordena a Rubiales que s’abstingui, a través d’ell mateix o de tercers, de contactar o intentar contactar amb la jugadora Jennifer Hermoso o el seu entorn; doncs aquest així com la mateixa jugadora, han denunciat públicament les pressions rebudes.

El necessari posicionament públic

Durant l’assemblea de la RFEF vam assistir a l’aplaudiment al president per part dels i les assistents, que va semblar que donaven per bones les explicacions de Rubiales i la seva negativa a dimitir.

Durant aquests darrers dies s’ha parlat molt dels silencis còmplices (i ja no diguem dels aplaudiments, clar), i determinades personalitats de diversos àmbits, han fet passos valents endavant posicionant-se.

Un dels posicionaments més inmediats i rellevants en suport de Hermoso i la resta de jugadores (que li donen suport de manera incondicional), va ser el cas de Pau Gasol. Ell va ser un dels que va marcar el camí, un dels millors esportistes espanyols de tots els temps, va voler aixecar la seva veu a les xarxes socials, evitant així l’especulació davant del silenci:

Aquest camí ha pres també el Club Bàsquet Santfeliuenc, que s’ha posicionat contra Rubiales en aquest escuet comunicat:

Malgrat la seva concisió, el CBS fa pública així la seva condemna no només a Rubiales per una determinada conducta -puntual o no-, sinó al masclisme en el món de l’esport i a la impunitat amb què es practica.

Aquesta actitud de fer un pas endavant sembla que xoca amb la del Santfeliuenc Futbol Club que no s’ha pronunciat de manera pública, i desconeixem per tant si ho ha fet a les reunions a les que s’entén que el seu president ha hagut d’assistir, com a membre de la Junta de la Federació Catalana de Futbol i sobretot com a assambleísta de la RFEF, segons publica al seu perfil de LinkedIn:

Seguirem amb atenció com avança el cas i si el Santfeliuenc FC fa algun pas en alguna direcció o decideix mantenir el silenci; i com és rebut això a la ciutat i per la seva afició.

Una ciutat, capital del Baix Llobregat, que ha esdevingut llar de diverses jugadores del FC Barcelona femení gràcies a la seva proximitat a l’estadi Johan Cruyff, i que sempre ha destacat per l’aposta per l’esport femení, acollint diversos aconteixements esportius com la copa de la reina de waterpolo o la lliga femenina Endesa de bàsquet.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here