La ciutat la va guanyar per primera vegada l’any 2021 · Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic · 215 bars, restaurants i guinguetes de la localitat s’han sumat enguany a la iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio · Durant la campanya d’aquest estiu, Ecovidrio ha posat en marxa la 2ª edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes (Catalunya ha tornat a liderar l’índex de sostenibilitat hostalera)

Un total de 215 establiments del sector de l’hostaleria de Castelldefels participen aquest estiu en la quarta edició del Movimiento Banderas Verdes, una iniciativa organitzada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a tota Espanya. Aquesta campanya té l’objectiu de premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival.

Castelldefels competeix amb una vintena de municipis catalans i espera poder succeir en la consecució de la Bandera Verda Ecovidrio a les poblacions de Lloret de Mar i Torroella de Montgrí – l’Estartit, els dos municipis catalans que van resultar guanyadors en l’edició de l’any passat de la iniciativa Banderes Verdes. Recordem que la nostra ciutat l’ha guanyat una vegada fins ara, l’any 2021.

Amb aquesta quarta edició, Banderes Verdes es consolida com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb el sector de l’hostaleria. A tota Espanya, la campanya arriba enguany a 144 municipis costaners de 5 comunitats autònomes diferents (Andalucía, Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears i Región de Murcia), amb una participació de més de 15.000 establiments hostalers. Enguany es lliuren un total de 9 Banderes Verdes a tot el país.

El Movimiento Banderas Verdes inclou accions per donar resposta a l’increment notable de generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu s’estima que es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació. Prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que hi ha al mercat són generats pel sector hostaler, de manera que la seva implicació és clau a l’hora de generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

Catalunya treu els millors resultat a la 2ª edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes

En aquesta nova edició del Movimiento Banderas Verdes, Ecovidrio ha posat en marxa la segona edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, amb l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector HORECA (hotels, restaurants i cafès). Ho ha fet a través de quatre eixos: la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l’aigua.

Els resultats d’aquest baròmetre mostren que Catalunya lidera de nou l’índex de sostenibilitat hostalera amb una puntuació de 8,7 sobre 10; seguida per la Comunitat Valenciana i les Illes Balears (ambdues amb un 7,6), Andalucía (7,4) i Región de Murcia (7,3).

Les mesures per fer més eficient la despesa d’energia (aplicades per 9 de cada 10 hostalers), les mesures per cuidar el consum d’aigua i la correcta gestió dels residus (ambdues aplicades per 8 de cada 10 hostalers) segueixen sent les palanques de sostenibilitat millor gestionades.

L’oli de cuina (96,8%) i els envasos de vidre (96,3%) es mantenen com les faccions millor gestionades. La gestió de la fracció orgànica no arriba al 50% (la gestiona correctament un 47,9% dels establiments enquestats).

Font: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here