● La Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) ha emès un comunicat oficial en rebuig “a les accions masclistes protagonitzades pel president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales”

● L’entitat s’afegeix al #seacabó perquè és conscient “de la necessitat de treballar per la igualtat de gènere al món de l’esport i aposta pels valors i la competició única per conscienciar els nens i nenes des de l’escola”

● El Consell Esportiu del Baix Llobregat torna a posar èmfasi en el ‘Juga Verd Play’ i la necessitat d’educar en valors des de la infància. Des de fa ara 10 anys, el CEBLLOB està impulsant aquest nou sistema de competició que aposta per modificar el model tradicional d’esport escolar amb una finalitat molt clara: l’educació en valors

La Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), entitat de la qual forma part el Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) ha emès un comunicat oficial en els que ha manifestat el seu ferm i rotund rebuig davant les greus accions masclistes protagonitzades pel president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, demanant la seva dimissió.

Descriu aquestes actituds com “totalment incompatibles amb els valors de respecte, igualtat i dignitat que s’han de promoure des de l’àmbit esportiu i des de la societat en general” i, apunta que el més greu, és que el protagonista ha estat un directiu esportiu que té l’obligació de donar exemple.

L’entitat dona suport a Jennifer Hermoso i aprofita per reafirmar el seu ferm compromís “per erradicar actituds que vagin contra el dret a la pràctica esportiva femenina”. A més, denuncia que el “cas Rubiales” és només la punta de l’iceberg de la xacra masclista amb què ha de conviure l’esport femení dia rere dia.

La competició única, la millor eina per arribar a la igualtat

Al seu comunicat, la Unió de Consells Esportius de Catalunya reivindica l’esport en edat escolar com la millor eina per educar en igualtat i en la no discriminació i subratlla que els valors esportius i socials són l’eix vertebrador de totes les activitats esportives que es porten a terme en edat escolar.

En aquest sentit, el Consell Esportiu del Baix Llobregat aposta per la competició única per treballar contra la xacra masclista des de la base perquè segons Salvador Valls, el seu president, “si l’esport és una eina educativa no podem discriminar per sexes”. “Volem que els nens i nenes siguin iguals des de l’escola, perquè nosaltres no competim en rendiment esportiu, treballem amb els valors”, afegeix.

Aquesta feina amb els valors que apunta Valls va començar fa una dècada quan el Consell Esportiu del Baix Llobregat va impulsar el ‘Juga Verd Play’, un nou sistema de competició que aposta per modificar el model tradicional d’esport escolar amb una finalitat molt clara: l’educació en valors. La premissa bàsica del projecte és que si es vol educar en valors, la fita d’aconseguir més punts que l’adversari no pot ser l’únic condicionant per guanyar el partit; els valors i els comportaments cívics també han de comptar.

El Baix Llobregat ha estat pioner a iniciar aquest sistema de classificació única que s’està aplicant a tota la comarca amb el suport d’ajuntaments.

Donar visibilitat al futbol femení per acabar amb la xacra masclista

“Si guanyen les dones, hi guanya tothom”, sota aquest lema el Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) va promoure durant aquest mes de juny el primer torneig de la Copa de la Dona, un campionat de futbol 7 femení de categoria sènior dirigit a dones del Baix Llobregat que practiquen aquest esport en centres educatius, associacions i entitats esportives.

Amb aquesta iniciativa, que va resultar tot un èxit i que tindrà pròximes edicions, el Consell ha volgut donar visibilitat al futbol femení i a una pràctica esportiva que fins ara no comptava amb cap sistema de competició oficial.

L’entitat vol seguir “impulsant iniciatives que lluitin contra aquesta xacra masclista i promoguin la igualtat al món de l’esport”. Per això, actualment treballa per posar en marxa la primera lliga de futbol 7 de dones veteranes del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here