Fa 34 edicions que el Festival Altaveu de Sant Boi lliura els seus prestigiosos Premis Altaveu, destacant i celebrant el talent excepcional d’artistes, projectes i entitats del sector musical. Aquests premis reconeixen la dedicació, creativitat i impacte que tenen en l’escena musical catalana i més enllà

Aquests son els guanyadors dels Premis Altaveu 2023, que s’entregaran el 7 de setembre a les 20:30h a Can Massallera:

ULTRA-LOCAL RECORDS 

Una petita botiga de discos que ha aconseguit esdevenir un punt de trobada per als amants de la música i els músics.
Apostant per valorar l’objecte musical, posant la música al centre, aquest espai situat al Poblenou, ha estat un fidel defensor de l’escena local durant més de 10 anys.
Més que una botiga, Ultra-Local Records és un motor de descoberta musical, amb sessions de DJ, iniciatives com el MacroClima Sound, un programa de ràdio i coedicions de segells. Aquest premi Altaveu vol celebrar la seva contribució enriquidora al món de la música i la comunitat que han creat.

MAGALÍ SARE 

La Magalí Sare és una artista amb una intuïció artística sorprenent i una habilitat per fusionar gèneres musicals amb mestria. La seva música és una expressió vibrant de la seva creativitat.
Amb col·laboracions amb artistes com Las Migas o Salvador Sobral, Magalí Sare ha demostrat la seva versatilitat i capacitat per connectar amb una audiència àmplia. El seu disc “Esponja” i el recent projecte “reTORNAR”, creat juntament amb el contrabaixista Manel Fortià, són testimonis de la seva audàcia artística i la seva exploració de fronteres estilístiques.
Aquest premi Altaveu reconeix el seu infinit univers musical i la seva contribució única a l’escena musical.

CRIM

Crim és una banda que ha creat una simbiosi perfecta entre ferocitat i melodia. Amb un enfocament que combina el punk amb el rock, el hardcore i fins i tot el metal, ha forjat un so distintiu que reflecteix les realitats de la societat actual.
Girant per tot Espanya, Europa i fins als Estats Units, Crim ha portat el punk cantat en català a noves alçades. Amb el seu darrer àlbum, “Cançons de Mort”, han demostrat la seva determinació i impacte, malgrat les limitacions mediàtiques.
Aquest premi aplaudeix la seva capacitat de provocar la consciència i de moure els corrents musicals sense compromisos.

THE TYETS 

The Tyets són un duet mataroní que ha captivat el públic amb la seva música fresca i enlluernadora.
Amb el seu àlbum ‘Èpic solete’, han demostrat la seva capacitat per connectar amb el públic jove i altres generacions mitjançant melodies contagioses i propostes musicals contemporànies. Els seus èxits han arribat a tots els racons, incloent-hi discoteques, balls de sardanes i fins i tot el mític Camp Nou.
Aquest premi Altaveu vol reconèixer el seu talent emergent i la seva prometedora trajectòria.

MARIA RODÉS 

Una de les veus més personals i originals de l’escena catalana. Amb una discografia diversa i la capacitat d’explorar i fusionar gèneres musicals amb habilitat, Maria Rodés ha enriquit l’escena musical amb la seva visió única.
Els seus àlbums, com ‘Fuimos los dos’ i ‘Contigo’, reflecteixen l’abordatge captivador de temes universals de manera poètica.
Maria Rodés ha transcendit fronteres i influït en la música catalana amb una profunditat lírica excepcional. Aquest premi Altaveu vol reconèixer la seva innovació musical i la riquesa emocional de la seva música.

ALÇA LA VEU: POESIA I + 

El Premi Alça la veu, que valora l’expressió en el món cultural, s’atorga al festival Poesia i +, un festival excepcional que posa la paraula com a eix central en un acte oral i col·lectiu.
Amb una perspectiva interdisciplinària, aquest festival convida poetes, músics, artistes audiovisuals i actors a compartir el seu art.
La seva connexió amb el Maresme i la dedicació d’Eduard Escoffet han creat un esdeveniment que promou l’expressió artística i la comunitat local. Aquest premi reconeix el seu impacte i la seva contribució enriquidora a la promoció cultural.

PREMI A LA TRAJECTÒRIA: SIDONIE

El Premi Altaveu a la Trajectòria Musical del 2023 és per Sidonie, una banda amb més de 25 anys d’experiència que ha forjat un camí impressionant a l’escena musical.
Des dels seus inicis el 1997, Sidonie ha evolucionat amb audàcia i creativitat, passant des de la psicodèlia fins al pop-rock i altres gèneres. Algunes de les seves cançons són pilars de l’escena indie espanyola.
Amb una dedicació incansable als fans i una energia viva i divertida als seus directes, Sidonie sempre deixa una empremta perdurable. Aquest premi celebra la seva contribució excepcional a la música i la seva influència en la cultura musical.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here