Es demana molta prudència en la mobilitat a les zones on plogui intensament, i allunyar-se de rieres, rius, i zones inundables. Diumenge també hi haurà fort onatge

Protecció Civil de la Generalitat, que va activar ahir en ALERTA el pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, actualitza l’alerta ja que les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) confirmen que les pluges tindran una major intensitat al litoral i prelitoral sud durant el vespre i nit d’avui, però amb variacions respecte les comarques previstes ahir.

La darrera previsió indica que les pluges aniran afectant durant el matí i migdia les comarques de Terra Alta, Baix Ebre i Montsià i a partir de primeres hores de la tarda han de guanyar intensitat i extensió, afectant no només Terra Alta, Baix Ebre i Montsià, sinó també Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Alt Camp i Baix Penedès. Les comarques en que es preveu menys intensitat en aquestes hores són la Conca de Barberà, Alt Camp i Tarragonès.

A partir del vespre i durant la nit es reforça encara més la intensitat de les pluges, que afectaran més territori cap al nord, segons la previsió: Terra Alta, Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Alt Camp i Baix Penedès, i també Alt Penedès, Garraf i Baix Llobregat.

D’aquestes comarques, les que es veuen afectada per un risc més elevat de patir pluges molt intenses són: Montsià, Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Baix Camp i Tarragonès. Caldrà tenir especial prudència durant la matinada en zones de rieres, barrancs i torrenteres, com en camins, vies secundàries i en general, zones que puguin inundar-se. No circuleu per zones que puguin inundar-se ni us hi apropeu a peu.

Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta, i es preveu que l’episodi comenci a partir del migdia de dissabte i s’allargui fins diumenge al matí ja amb menys probabilitat de superar el llindar d’intensitat.

Fort onatge diumenge

A banda de les pluges, per aquest cap de setmana també es preveu fort onatge al litoral des del Maresme al Montsià. L’onatge serà especialment intens a Terres de l’Ebre, amb mar brava i onades de fins a 4m. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, durant el diumenge hi haurà notable mar de fons de component est amb onades que poden superar els 4m especialment a partir del migdia, especialment al litoral de Montsià i Baix Ebre.

Es demana molta precaució a les zones de costa, i allunyar-se de ports i espigons on trenquin fort les onades.

Prealerta VENTCAT diumenge per fort vent al litoral i prelitoral central

A més, s’ha emès una prealerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) arran de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya que indiquen que a partir de diumenge al matí i fins diumenge al vespre, s’esperen localment ratxes fortes de vent de component est que poden superar el llindar de 20m/s al litoral i prelitoral central de Catalunya, des del Maresme al Tarragonès.

La darrera previsió indica que en les hores centrals del dia, el fort vent afectarà també comarques de l’interior com Anoia, Segarra i Urgell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here