La Junta de Govern Local d’Esplugues ha aprovat aquest 15 de setembre l’adhesió del consistori al Pacte Metropolità pel Dret al Temps

Juntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, altres ajuntaments (Barcelona, Sant Boi de Llobregat i Sant Cugat del Vallès) i Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society (BTUI), l’Ajuntament d’Esplugues és un dels impulsors d’aquesta eina, que fomenta la conciliació mitjançant la promoció d’horaris més racionals per avançar cap a una societat més saludable i amb més qualitat de vida.

El pacte, que es començarà a implementar aquest any i s’allargarà fins el 2026, compromet l’entitat i als municipis que s’hi adhereixin a desenvolupar polítiques relacionades amb la gestió i el dret al temps.

Els objectius són facilitar estructures de conciliació, fer xarxa amb les empreses i adequar els horaris de serveis públics, entre d’altres.

En una recent jornada sobre la reforma horària organitzada per l’Ajuntament d’Esplugues, l’alcaldessa, Pilar Díaz, va recordar que el municipi “és pioner en polítiques de reforma horària”. El 2016 es va crear la Xarxa d’Empreses, Entitats i Comerços per la Reforma Horària d’Esplugues, que actualment s’està reactivant, i el 2017, la Regidoria de Polítiques de Dones i Usos del Temps. Per a l’alcaldessa, “Esplugues serà una ciutat referent en matèria de conciliació horària, una ciutat més saludable i amb millor qualitat de vida, una ciutat encara més atractiva on desenvolupar un projecte de vida on créixer, estudiar, treballar i gaudir del lleure sigui absolutament compatible”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here