A Barcelona, el guanyador del 2019, Joan Canadell, perd la seva vocalia

Una nova mala noticia per a l’independentisme: després dels mals resultats d’ERC, Junts i CUP a les eleccions municipals i generals (en part dissimulats pel paper decisiu que l’aritmètica parlamentària ha atorgat al president Puigdemont) les candidatures impulsades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el Consell de la República a les eleccions a les Cambres de Comerç de Barcelona i Terrassa han estat derrotades.

Els temps estan canviant: fa quatre anys la candidatura independentista Eines de País, encapçalada per Joan Canadell (a la fotografia)  guanyava les eleccions a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació  de Barcelona, amb 31 vocalies de les 60 de les que es compon l’entitat . En les eleccions que van culminar aquest dimecres, 20 de setembre, Eines de País , encapçalada per l’actual presidenta Mònica Roca, que va substituir Canadell, ha perdut 10 cadires i s’ha quedat en 21.

A la Llotja de Mar de Barcelona, Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, va donar a conèixer els resultats provisionals. La candidatura Va d’Empresa, nascuda com a reacció a les posicions polítiques d’Eines de País, encapçalada per l’empresari Josep Santacreu, ha guanyat les eleccions amb 26 vocalies, que sumades a les 5 independents que li donaran suport, suposa una majoria de 31 cadires (un 60%), de les 52 que s’ha sotmès a votació.

La magnitud de la derrota d’Eines de País l’exemplifica el fet que Joan Canadell, de l’empresa Ictineu, amb tallers a Sant Feliu de Llobregat, que va guanyar la presidència de la Cambra el 2019 i actual diputat de Junts al Parlament on representa el sector més radical del partit, ha perdut la seva vocalia. Tampoc han estat escollits la coneguda cuinera Ada Parellada o Ernest-Pérez Mas, de l’empresa Parlem Telecom, que ha omplert de publicitat els mitjans de comunicació mentre es celebraven les eleccions. També és destacable que no hagi sortit escollida l’empresa Bon Preu, que es presentava com independent, que tenia vocalia fins ara. Dins la llista d’Eines de País, la fins ara presidenta Mònica Roca sí que ha aconseguit una vocalia, així com l’exdirigent d’ERC, Joan Puigcercós, exconseller de la Generalitat, el president de la polèmica associació Barcelona Oberta, Gabi Jané, o l’actor Joel Joan. Les crides al vot a Eines de País de conegudes figures com Pilar Rahola no han donat resultat.

Dins la llista guanyadora, presidida per l’empresari Josep Santacreu, de la Fundació Privada Finestrelles, hi figuren Josep Ametller, de Casa Ametller, o Olivier Contel, de l’agrupació Élite Taxi. També donarà suport a Santacreu, Salvador Alemany de l’empresa Saba Aparcaments. La candidatura Va d’Empresa tenia el suport de Foment del Treball i, sobre tot, de PIMEC.

Han participat en el procés electoral 13.731 electors, una xifra més baixa que la del 2019. Les empreses del Baix Llobregat  pertanyen a la Cambra de Comerç de Barcelona i les que van votar presencialment ho van fer aquest dimecres, 20 de setembre, a la delegació de la Cambra a Sant Feliu de Llobregat.

Derrota “catastròfica” d’Eines de País a la Cambra de Terrassa

A la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, a la que pertanyen les empreses d’un municipi del Baix Llobregat, Olesa de Montserrat, també s’han celebrat eleccions. Eines de País, que ha presentat candidatura en aquesta Cambra del Vallés Occidental, ha passat de les 10 vocalies obtingudes el 2019 a només 3. El seu portaveu, Salvador Cot, ha qualificat els resultats “d’inesperadament dolents o més aviat catastròfics”

La candidatura encapçalada per Ramon Talamàs, ex directiu de La Sirena i Cirsa, ha aconseguit 31 de les 35 vocalies sotmeses a votació, fet que li assegura la seva reelecció com a president.

Fotografia: Cambra de Comerç de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here