En l’acte hi van participar la diputada al Congrés Sonia Guerra i l’alcaldessa Pilar Díaz

El diputat socialista extremeny al Congrés César Ramos va presentar aquest dilluns a la Biblioteca Central Pare Miquel d’Esplugues el seu llibre ‘Manifiesto por una izquierda digital.’ Ho va fer en un acte en el qual va estar acompanyat per la diputada del Baix Llobregat al Congrés Sonia Guerra i per l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz.

El llibre aborda com l’esquerra ha de gestionar els grans reptes socials, tecnològics i econòmics que tenim com a societat. En aquest sentit, César Ramos va destacar la importància que les formacions polítiques d’esquerres apliquem noves fórmules per donar-hi resposta, remarcant que hem de saber aprofitar totes les potencialitats i l’acceleració que han suposat les eines tecnològiques.

“Els partits socialistes van sorgir per defensar els interessos de la classe treballadora durant la Revolució Industrial. No obstant això, els reptes i les necessitats que tenen avui en dia els treballadors i les treballadores tenen molt poc a veure amb els d’aquella època. Per això, és fonamental que reinventem els nostres plantejaments i més tenint en compte el context d’incertesa actual. Si no ho fem, el que passarà és que cada cop més gent se sentirà òrfena políticament o que votarà opcions polítiques populistes de dretes”, va afirmar.

Pilar Díaz, per la seva part, va dir que com a partit d’esquerres “hem de garantir que la tecnologia genera prosperitat i redunda en la millora de la qualitat de vida de totes les persones, especialment de les més vulnerables.” Per això, va avisar que “la tecnologia obre grans oportunitats, però hem d’estar alerta de les amenaces que comporta.”

Sonia Guerra, que va moderar l’acte, va dir que el llibre “és una molt bona reflexió per entendre el present i el futur” i en va destacar el capítol sobre les cures: “És un sector on, majoritàriament, hi treballen dones i que com a societat hem de saber adaptar als nous temps per garantir el benestar dels nostres conciutadans i conciutadanes, tant dels que curen com dels que són curats. Perquè tots i totes tenim dret a ser curats.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here