L’Hospital de Sant Joan Despí compta des d’aquest octubre amb un nou equip de ressonància magnètica que té per objectiu realitzar unes 5.000 proves anuals, que se sumaran a les prop de 16.000 exploracions que ja fa el Complex Hospitalari Moisès Broggi entre els dos centres de Sant Joan Despí i l’Hospitalet

La instal·lació de l’aparell ha de servir per “reduir les llistes d’espera d’aquests estudis amb una demanda que augmenta any rere any”, segons fonts del Consorci Sanitari Integral.

La nova maquinària redueix el temps d’exploració, aconsegueix imatges més nítides i “major confort” durant la prova, a més de ser més sostenible i consumir set litres d’heli davant dels més d’un miler que gasten les antigues.

En la realització d’exploracions i adquisició de les imatges, la nova tecnologia redueix el nombre de passos necessaris “facilitant la preparació de l’usuari i l’inici dels estudis més rutinaris”.

S’accelera el temps d’adquisició de les seqüències “fet que per als usuaris suposa no haver de passar tanta estona immòbils tal i com demana aquesta prova”. També es disposa de tècniques de respiració lliure per a aquells pacients amb dificultats per mantenir apnees perllongades “sense perdre qualitat d’imatge”.

La incorporació d’Intel·ligència Artificial permet obtenir imatges ultra-ràpides d’alta qualitat i un sistema amb càmera instal·lada dins el túnel de l’equip per sincronitzar la respiració amb les seqüències.

L’aparell permetrà fer tot tipus d’exploracions tant múscul-esquelètiques i neurològiques, el gran gruix de la demanda, com exploracions abdominals, cardiològiques o de mama, amb la possibilitat també de fer biòpsies guiades.

Les característiques de la nova ressonància magnètica la fan més sostenible “fet que suposa un abaratiment dels costos de manteniment i reposició d’heli”. També incorpora tecnologia per tal “reduir fins a un 50% el consum elèctric”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here