L’escenari d’aquesta fita va ser precisament la plaça de Catalunya de Cornellà, ja que la colla dels ‘liles’ eren els amfitrions d’aquesta edició de la Trobada, i estaven acompanyats de deu colles més de la comarca

La XXVII Trobada Castellera del Baix Llobregat va ser una diada castellera de gran format on es van reunir 11 colles de la comarca i gairebé 800 castellers i castelleres per alçar les seves màximes construccions.

Les colles participants van ser: Castellers de Sant Vicenç, Castellers de Gavà, Castellers de l’Adroc, Castellers de Castelldefels, Castellers del Prat de Llobregat, Colla Jove de L’Hospitalet, Matossers de Molins de Rei, Castellers de Sant Feliu, Colla Castellera dels Encantats de Begues, els Castellers d’Esplugues i els Castellers de Cornellà.

El 4 de 8 és un castell de gran dificultat, i els Castellers de Cornellà no aconseguien carregar-lo des de l’any 2002.

El proper repte de la colla cornellanenca és molt immediat, ja que el diumenge 5 de novembre se celebra la XXXIII Diada Castellera, en el marc habitual de la plaça de l’Església de Cornellà.

L’objectiu és poder tornar-lo a carregar i aconseguir descarregar-lo, cosa que aquest dissabte no va ser posible.

L’entitat castellera de Cornellà es va fundar l’any 1991, i actualment tenen la seu a l’Espai Cultural La Caldereria, on assagen habitualment els dimecres i divendres al vespre.

Font: Ajuntament de Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here