El jutjat d’instrucció número 5 de Martorell ha notificat aquest divendres la resolució que permet el trasllat del cos de John McAfee, inventor del reconegut antivirus informàtic i mort a la presó de Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires) el juny de 2021

La família desconfiava que s’hagués suïcidat i demanava investigar més sobre la mort. Després que el jutjat practiqués les diligències que va considerar necessàries per a resoldre si la mort era deguda a causes naturals o no, i aclarint que no existien indicis de la participació de terceres persones en la seva mort, la causa va quedar arxivada.

Aquest arxivament va ser recorregut per la única persona personada en el procediment i que ostenta la condició de vídua de McAfee. El jutjat va decidir, aleshores, paralitzar l’autorització de la sortida del cos de les dependències de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya a Barcelona fins que el recurs fos resolt per la secció corresponent de l’Audiència de Barcelona.

L’Audiència va resoldre l’agost passat que la mort era per suïcidi i el jutjat d’instrucció va traslladar la interlocutòria a la fiscalia per tal que, arribats a aquest punt processal, informés sobre l’autorització de posar el cos a disposició de la família perquè pogués ser traslladat als Estats Units.

Rebut l’informe de la fiscalia, en sentit positiu, la jutgessa va resoldre en el mateix sentit que es pogués disposar de les restes de la víctima.

L’Audiència Nacional va ordenar l’octubre del 2020 l’empresonament de McAfee després de ser arrestat a l’aeroport del Prat quan anava a agafar un avió. Ell i dues persones més anaven cap a Istanbul. Al control de sortides internacionals, McAfee, que portava passaport britànic, va ser interceptat per una ordre de detenció i extradició de la Interpol pels Estats Units per delicte fiscal.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here