Dissabte 11 de novembre, a partir de les 20.00 hores, se celebrarà al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca la XI Gala de lliurament dels Premis Oriana – Festival de Cinema de Sant Andreu de la Barca

Un any més, el Grup Social ONCE i els Premis Oriana uneixen els seus esforços per assolir la inclusió del col·lectiu de persones cegues o amb discapacitat visual greu en un àmbit tan aparentment visual com és el cinema. Per això, la gala comptarà amb audiodescripció per al públic assistent amb discapacitat visual.

En aquesta nova edició, que a més és la número 11, es torna a apostar pel talent artístic de les persones amb discapacitat visual, amb la Menció Especial ‘Més Que Capacitats’.

S’han presentat més de 500 obres en diferents categories, entre les quals 20 són realitzats per persones amb discapacitat visual greu. Un nou rècord que demostra l’increment de peces dirigides i interpretades per persones amb discapacitat visual.

Felipe Del Val, director del Festival, assegura que “la qualitat de les peces ha estat molt alta i hem tingut molts problemes per a decidir els seleccionats. Aquesta participació ens alegra enormement perquè demostra que el cinema és un àmbit on les persones amb discapacitat visual tenen molt a dir. El següent pas serà obrir la participació a persones amb altres tipus de discapacitat, i aconseguir col·laboracions per a promocionar les carreres dels guanyadors”.

Per la seva part, Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, agraeix a l’organització dels Premis Oriana “l’oportunitat de participar en un festival que fa gala de ser per tothom i ho demostra amb l’exemple. La cultura, i en aquest cas el cinema, ha de ser un espai inclusiu i accessible per a tots i totes. Hi ha molt talent entre les persones amb discapacitat visual greu i és essencial que festivals tan importants com aquest els hi donin l’oportunitat de mostrar i demostrar la seva capacitat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here