Recuperar el servei de ginecologia, reforçar les unitats de salut mental, incorporar l’especialitat d’odontologia, recuperar les visites mèdiques presencials, executar les obres d’ampliació del CAP Lluís Millet i la construcció d’un de nou són les propostes d’En Comú Podem que la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat el passat 2 de novembre

Núria Lozano va ser la diputada encarregada de defensar la Proposta de Resolució davant de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya.

Durant la sessió de la comissió, Lozano va explicar que l’atenció sanitària a Esplugues té moltes mancances com a conseqüència de la manca d’especialistes i com a conseqüència del retard en l’ampliació del CAP Lluís Millet que està destinada a acollir consultes especialitzades com l’odontologia, de les quals, Esplugues ha de prescindir per manca d’espais en les instal·lacions sanitàries de la localitat.

D’altra banda, accelerar la construcció d’un nou CAP, segons Lozano, “és bàsic per tal que Esplugues estigui preparada per fer front a l’increment de població que comportarà el seu desenvolupament urbanístic”.

La diputada dels comuns va fer èmfasi en “la necessitat de dotar de recursos el camp de la salut mental, amb una atenció psicològica i psiquiàtrica que estigui a l’abast de tothom, una qüestió que és necessària a tot el territori i, per tant, també a Esplugues”.

També va esmentar la urgència a cobrir “les 2 vacants que hi ha al servei de ginecologia des de 2021 ja que actualment l’atenció a la salut sexual i reproductiva a Esplugues és incompleta perquè no disposa d’especialistes en ginecologia”.

Lozano va dedicar una part de la seva exposició a la importància de recuperar l’atenció sanitària presencial “ja que l’atenció telefònica, a la pràctica, és discriminatòria, ja que aprofundeix la bretxa digital, d’una banda, i dificulta la comunicació amb les persones que parlen llengües estrangeres”.

A la sessió de la Comissió de Salut, hi va assistir la regidora d’Esplugues d’En Comú Podem Dolores Castro que, a més de ser regidora, forma part dels moviments socials en defensa de la Salut pública al Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here