L’Àrea Metropolitana de Barcelona impulsa la Xarxa metropolitana del patrimoni, un conjunt d’11 actuacions de rehabilitació en edificis i parcs públics que pretenen recuperar i rehabilitar el patrimoni cultural i industrial de l’àrea metropolitana de Barcelona. Entre aquestes intervencions hi ha la millora del Parc de Torreblanca, situat en els termes municipals de Sant Feliu, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern

Les obres inclouen entre d’altres la restauració de l’edifici del templet, situat a la illeta del llac romàntic, amb una funció estètica i evocadora. També es restaurarà l’edifici de la torrassa, un vestigi de l’antic molí d’aigua de la finca agrícola, incorporant enllumenat ornamental interior i exterior, així com enllumenat associat a l’ús.

Per últim la inversió de la Xarxa al Parc de Torreblanca contempla la recuperació de les escales i nova balustrada a l’accés de Sant Feliu, que era l’antiga entrada al palau dels marquesos de Monistrol, i que integrarà la pedra de Montserrat original com a principal vestigi escultòric.

La inversió de la Xarxa permetrà la restauració de cinc equipaments públics i sis parcs metropolitans amb una inversió de 12,5 milions d’euros, 4,6 dels quals provenen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Amb aquesta subvenció europea s’incidirà en la conservació i protecció del patrimoni cultural i industrial, de manera que serveixi per revitalitzar-lo, aturar-ne la degradació, dinamitzar l’economia local i atraure nous visitants.

Es pretén complir una doble missió: d’una banda, la recuperació del patrimoni amb l’aplicació de principis d’intervenció respectuosos amb la integritat i els valors dels edificis i parcs, i d’una altra, la reutilització d’aquests mateixos elements patrimonials per a usos públics i com a objecte de visita turística.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here