El psiquiatre i psicoanalista, Josep Moya i la pedagoga llicenciada en filosofia i lletres, Esther Fornells, presenten el seu llibre a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc. “Los malos tratos a las persones mayores” és un treball que va començar el 2018 i que els autors defineixen com “la punta de l’iceberg d’un gran problema”

Vivim en una societat cada cop més envellida on la solitud, la invisibilitat, el menyspreu i l’escassa consideració envers les persones grans i persones en situació de vulnerabilitat les porta a ser objecte de circumstàncies de no bon tracte, maltractament i espoliació.

Los malos tratos a las personas mayores ens mostra què passa a la nostra societat en relació amb la gent gran i fa visible les situacions de maltractament d’aquest col·lectiu des de l’experiència professional dels seus autors.

Ester Fornells i Josep Moya mostren en aquest llibre diversos exemples del maltractament que a diversos nivells ofereix la nostra societat a la seva gent gran, explica a la seva contraportada Maria Rosa Rubio.

Ens ensenyen que una altra forma de cuidar és possible, que aquesta altra forma de cuidar només pot arrencar des del respecte a la voluntat, als desitjos ia les preferències de cada persona i que té la base i l’horitzó en la dignitat de l’ésser humà.

El Baix Llobregat, pioner. El SEAP, imprescindible

El Servei Especialitzat d’Atenció a les persones (SEAP) és el projecte que ha permès que aquest llibre es pugui duur a terme, un dispositiu comarcal que fomenta el bon tracte cap a les persones grans o en situació de fragilitat i assessora els professionals que treballen amb l’atenció dels col·lectius quan es troben en situacions de vulnerabilitat o maltractament.

Entre els noms de les persones fundadores del projecte s’hi troben precisament, Josep Moya i Esther Fornells. L’autora posava en relleu a la presentació, que les professionals que treballen amb aquests col·lectius, molt sovint estan exposats a un gran nivell d’exigència a l’hora de donar resposta quan es tenen en compte les necessitats reals de les persones, comptant amb pocs recursos humans i materials. I aquesta és una de les grans virtuds del llibre, poder esdevenir una guia arreu de la comarca.

Una comarca, que com ha posat en valor en la seva intervenció Josep Moya, aborda de manera pionera el mal tracte a la gent gran des de tres dimensions: Social, Sanitària i Jurídica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here