Des de CCOO de Catalunya volem remarcar que l’objectiu prioritari de qualsevol canvi organitzatiu en els serveis de rodalies i regionals de Catalunya ha de ser la millora del servei, en qualitat, freqüències, temps i tarifes, que, avui, estan molt per sota de les necessitats i del que es mereix la ciutadania,  i també el manteniment i la millora de les condicions de treball dels professionals de Renfe i Adif, així com la seva estabilitat en l’ocupació.

El Pla Rodalies 2020-2030 ha de resoldre moltes de les actuals deficiències en infraestructures i actualitzar els trens en comoditat i capacitat. Tot i això, i per problemes que tenen a veure amb el menysteniment durant molt de temps de les rodalies i regionals de Catalunya, les obres de millora incrementen avui les incidències en el servei. I molts dels serveis alternatius no estan responent a les necessitats de les persones usuàries. El traspàs “integral” que s’ha anunciat avui és molt complex i carregat d’interrogants, que cal aclarir abans que el nostre sindicat pugui jutjar com contribuirà a la millora del servei ferroviari que fa servir bona part de la població treballadora de Catalunya.

A dia d’avui, i davant d’un anunci tan rellevant per al conjunt de la ciutadania com és aquest, el nostre sindicat reclama la convocatòria de la Mesa sobre rodalies i regional a la qual, recentment en el marc del diàleg social, es va comprometre el Govern de la Generalitat.

CCOO de Catalunya

Fotografia: Rodalies RENFE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here