L’acte de lliurament de la 4ª edició dels Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola, organitzats per l’Agrupació d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya, amb el suport del Consell Català de l’Esport, va tenir lloc dijous passat a les instal·lacions de l’INEFC. 

Amb aquests premis, l’Agrupació d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya, amb el suport del Consell Català de l’Esport, reconeix a aquelles entitats i persones que treballen per transformar positivament la realitat social dels infants i adolescents catalans, mitjançant l’esport i/o l’activitat física, en l’entorn escolar.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat ha estat premiat pel projecte “Boccia inclusiva a l’escola” i a la categoria de consells esportius, per la tasca social que realitza amb la promoció de l’esport a la comarca.

El Consell Esportiu del Baix LLobregat ha estat doblement premiat a quarta edició dels Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola, organitzats per l’Agrupació d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya, amb el suport del Consell Català de l’Esport.

L’acte de lliurament, que va tenir lloc dijous, 16 de novembre, a les instal·lacions de l’INEFC va comptar amb la presència d’ Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Chillida, directora general d’Alumnat del Departament d’Educació; Ignasi Velasco, coordinador de l’Agrupació Esportiva d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya; Joan Plana, president de l’Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-DiC), Eduard Inglés, director de l’INEFC Catalunya i Salvador Valls, representant de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, entre altres personalitats del sector esportiu i educatiu.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, va voler destacar al seu parlament la naturalesa d’aquests premis descrivint-los com un reconeixement a aquelles entitats i persones que al llarg del curs 2022-2023 han utilitzat “la màgia de l’esport” per construir una “societat saludable i amb valors”, i han donat als més joves una educació integral i “eines de vida molt valuoses”.

El Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), impulsat des de fa 18 anys per Esportcat i el Departament d’Educació amb la col·laboració de diversos agents, es porta a terme a un miler de centres catalans i pretén posar a l’abast de tot l’alumnat dels centres educatius de Catalunya la pràctica regular d’activitats físiques i esportives fora de l’horari lectiu.

El CEBLLOB, un consell que destaca per l’alt nivell de participació femenina

Dels 24 guardons a centres de primària i secundària que es van lliurar dijous, el Consell Esportiu del Baix Llobregat va ser reconegut amb dos d’ells; el primer, en la categoria de Consell Esportiu i el segon, en la categoria  de projecte singular amb “Boccia inclusiva a l’escola”.

L’Eva Calbó, secretària tècnica i gerent del Cebllob, junt amb la Cristina de Sola, coordinadora del Pla Català de l’esport a l’escola a l’entitat, vam ser les encarregades de recollir el primer guardó en la categoria de Consells Esportius.  El Consell Esportiu del Baix Llobregat reuneix 88 centres educatius participant al pla català de l’esport a l’escola i destaca perquè un 50% de la participació en les jornades intercentres és femenina.

Fer extensiu el projecte de la boccia inclusiva a altres centres de la comarca, repte de futur

El segon premi, lliurat en la categoria de Projecte Singular va ser per la iniciativa “Boccia inclusiva a l’escola”. La Rocío Toré, coordinadora de Jocs Esportius Escolars i Esport Popular del Cebllob va ser l’encarregada de recollir el guardó en companyia de l’Abel Rojo, cap d’esports de Cornellà i la Ingrid Lafuente, representant de la Federació Esportiva Catalana de persones amb paràlisi cerebral.

“Vull agrair l’ajuda de totes dues entitats perquè sense el seu suport aquest projecte no hagués estat possible”, va afirmar Toré. El repte de futur és fer extensiu el projecte de la boccia inclusiva a altres centres de la comarca, perquè segons va afirmar la Rocío, “l’acceptació a Cornellà ha estat molt positiva”.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat

És una entitat privada sense ànim de lucre, creada el 1981, que té com a objectiu principal fomentar, promocionar i organitzar l’activitat física i esportiva amb valors, a la comarca del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here