El Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat, celebra quest dilluns, 27 de novembre, a les 7 del vespre, una Taula Rodona al voltant de la figura d’en Jaume Codina (a la fotografia), organitzada per les entitats Amics del Prat i l’Associació d’Escriptors del Prat Tintablava. Porta per títol “Jaume Codina i Vilà, historiador, pedagog i activista cultural”.

Hi participen Pere Baltà, Jaume Codina Roig, Vicenç Tierra i actua com a moderador Agustí Casals. Tots ells són persones coneixedores de la figura de Jaume Codina i poden parlar dels diferents vessants de la seva trajectòria personal, professional i cultural.

A continuació es presenta la reedició del llibre “Viatge pel terrat”, un recull d’escrits de Jaume Codina, en commemoració del centenari del naixement de l’autor. La presentació va a càrrec de Pau Rodriguez, autor del pròleg d’aquesta reedició i guanyador de la Beca Jaume Codina de Recerca local 2023.

Jaume Codina i Vilà (1923-2007), es va dedicar a l’ensenyament i va treballar de tècnic a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Va impulsar diverses associacions  com Amics del Prat (1956) i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (1974), entitat de la que fou president i que l’any que ve celebra el seu 50è aniversari. L’any 1994 l’Ajuntament de la seva ciutat el nomenà Fill predilecte; l’any 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Entre les seves nombroses obres com historiador destaquen “Delta del Llobregat. La gent del fang. El Prat. 965-1965”,  “Proletariat rural al Delta del Llobregat al segle XVIII” o “El Delta del Llobregat i Barcelona. Gèneres i formes de vida els segles XVI al XX”. Jaume Codina és una de les grans personalitats del Baix Llobregat.

Font i fotografia:  Ajuntament del Prat de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here