La molinenca Gemma Tribó Traveria (a la fotografia), doctora en Història Contemporània, que fou membre de la Junta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, i que va morir el passat 26 d’octubre, ha estat guardonada amb el Premi Josep Oliva a la cultura i la tradició pageses 2023.

Aquest premi serà lliurat per l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluis Mijoler, a títol pòstum en el marc de la Fira Avícola de la ciutat aquest proper diumenge, dia 3 de desembre, a les 12 del migdia a la Granja de la Ricarda. El premi porta el nom del pagès del Prat Josep Oliva, en memòria de les seves lluites per recordar les tradicions pageses locals. Reconeix les persones i entitats catalanes que treballen per la difusió cívica i cultural dels valors de la pagesia, com a referents en sostenibilitat territorial i de transformació social i econòmica.

Gemma Tribó era l’experta principal en història agrària de la comarca. Fa poc va publicar “La superació de la crisi agrària a finals del  segle XIX al Baix Llobregat (1860-1930)”, editat pel Centre d’Estudis Comarcals.

El jurat, reunit aquest passat 20 de novembre, ha valorat la trajectòria d’una vida dedicada a l’estudi de la pagesia del Baix Llobregat i ha volgut retre un homenatge pòstum a Tribó amb la concessió d’aquest premi.

Font i fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here