Noticia trista per al Baix Llobregat i pel món artístic català: l’actriu Itziar Castro (a la fotografia) ha mort a Lloret de Mar, probablement d’un infart, als 46 anys d’edat. Castro ha estat veïna de Pallejà, concretament de Fontpineda, i molt vinculada a aquesta localitat del Baix Llobregat: l’any 2022 va pronunciar des del balcó de l’Ajuntament el pregó de la Festa Major de Pallejà, el poble on, segons va explicar “vaig començar a estimar, a somiar, a ser actriu, a ser jo!”.

La seva mort l’ha fet pública el seu amic i company de professió Frankie de Leonardis. Ha informat que estaven assajant per una gala de natació amb l’entrenadora Anna Tarrés en una piscina de Lloret quan l’actriu s’ha trobat malament.

Itziar Castro havia participat a la sèrie “Vis a vis” i havia format part del repartiment de “El cor de la ciutat” a TV3. En cinema va participar en pel·lícules com “Pieles”, per la qual va ser nominada als Premis Goya com a millor actriu revelació. Recentment havia estrenat el curtmetratge “La cita”, escrit, dirigit i interpretat per ella mateixa.

Castro era una persona compromesa, sobre tot com activista pels drets LGTBI i el feminisme. L’any 2019 va ser molt comentat el seu petó amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la inauguració del Pride, amb un breu pregó on va reivindicar “Més amor, menys odi i menys LGTBIfóbia. Visca la llibertat i estimeu a qui vulgueu”. El Baix Llobregat ha perdut una gran artista i una gran persona.

Fotografia: CCMA

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here