L’Ajuntament de Castelldefels aprova el pressupost municipal de la decepció i de l’increment d’impostos i de recaptació per multes de trànsit.

El passat divendres 1 de desembre l’Ajuntament de Castelldefels va aprovar el pressupost municipal de 2024. Aquests pressupostos s’han construït a l’entorn de tres grans eixos: a) l’oblit dels compromisos electorals, b) la  desaparició dels mantres del PP: baixada d’impostos  i reducció del deute municipal  i c) increment de la  recaptació per multes de trànsit

Són els pressupostos de la decepció perquè cap de les promeses electorals hi són presents. Ni la construcció d’un hospital, d’un embarcador, d’un centre de dia per a la gent gran, d’una escola d’idiomes, d’un nou poliesportiu, d’una segona piscina municipal, de centres cívics pels barris, d’un circuit d’atletisme, d’un mercat municipal, de 1000 places d’aparcament, d’un pàrquing soterrat, d’un jardí botànic a la platja, d’escales mecàniques al barri de Vistalegre, d’una segona comissaria de policia i, com no, el que ve sent una reivindicació de la dreta local: una baixada d’impostos i d’una reducció del deute municipal. De tot això res de res, fet que confirma la decepció d’uns pressupostos que res tenen a veure amb allò al que es van comprometre.

Des de fa quatre dècades el PP ve repetint el seu mantra : reduir impostos i eliminar el deute municipal. Però el Pressupost 2024 incrementa impostos: la recollida d’escombraries en un 60%, un 9% l’IBI, un 20% el preu de les escoles bressol i del Servei d’Atenció Domiciliària a la gent gran, un 12%  l’abonament del pavelló poliesportiu de Can Roca; un 40 % el lloguer del teatre Plaza, un 38% la zona blava de la platja; un 14% la targeta que identifica la zona verda per a residents. Tot plegat, l’increment d’impostos més important de la història dels ajuntaments democràtics. I pel que fa referència al deute municipal, el pressupost de 2024 preveu un increment de 4.000.000 € a través de la petició d’un crèdit bancari. D’aquests quatre milions, el 25%, és per fer front a imprevistos, és a dir no saben què faran.

És incongruent que decideixin incrementar impostos i deute municipal i paral·lelament, i per qüestions ideològiques, decideixin invertir, d’entrada 250.000 €,  en desmantellar una inversió de futur, que tan sols porta quatre anys en funcionament, com és el carril bicicleta  de l’avinguda de la Pineda.

Però sens dubte la cirereta d’aquest mal pastís és el que fa referència a les multes de trànsit. La manera que han trobat per afrontar el greu problema que suposa el finançament municipal ha estat farcir la ciutat de radars i incrementar la previsió d’ingressos per multes de trànsit en 1.300.000 €, increment que suposarà recaptar prop del 5% del total del pressupost.

Els ciutadans de Castelldefels i molt especialment els conductors, ciclistes i usuaris dels serveis municipals seran les primeres víctimes d’aquest  govern del PP de Castelldefels.

Joan Lluís Amigó. Exregidor de l’Ajuntament de Castelldefels

Fotografia: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here